Anna-Liisa Kangas valmiina irtautumaan rannasta. Apureina "laiturilla" Päivi Lämsä ja toisella lähtöpaikalla köyden varassa Kari Paunasalo.

Melojilla hieno startti

Majapaikaksi Kirjaslammen vaja

Mallasveden Melojat sai hienon startin ensimmäiseen avovesikauteensa, kun majapaikaksi löytyi Kirjaslammen lava aivan veden ääreltä. Muuten tosiaan mukavaa, mutta jonkinlainen lauturi olisi hyvä, jotta kanooteilla olisi helpompi lähteä matkaan. Hyvä puoli on se, että varusteita ei pitkää matkaa tarvitse kanniskella, tuumiin Kari Paunasalo.
  Mallasveden Melojat on Kirjaksella Valkeakosken kaupungin liikuntatoimiston vuokralaisena kokeiluluontoisesti tämän vuoden. Me tarvitsemme jostain varastotilaa kalustolle ja tämä väliaikainen ratkaisu on hyvä. Lava on keskeisellä paikalla, mutta haluaisimme jostain pysyvämmän paikan. Jos tulee tanssitapahtumia, joudumme tyhjentämään paikan, sanoo Melojien puheenjohtaja Päivi Lämsä.
  Melojat lähtevät Kirjaksen rannasta yhteisille retkille, joita on ehditty tehdä nuotiopaikalle Mallasveden Huhtasaaren kärkeen ja Pikku-Huhtasaareen keskiviikkoisin.
Jotkut ovat tulleet mukaan omilta rannoiltaan, kun vakioaikoja ja -paikka on yhteisesti sovittu.

Melontapäivä lauantaina

Keskiviikkona yleisö sai kokeilla melontaa, ja lauantaina on tarjolla kokonainen melontapäivä ilmaiseksi Apian rannassa kello 11-15. Mukana ovat Melojien lisäksi liikuntatoimisto ja Kangasalan Free Heels, jonka tuotevalikoimista tuodaan paikalle eri kajakkimalleja.
  Jos joku nyt miettii oman menopelin hankintaa, kannattaa tulla kokeilemaan, kun on paljon erilaisia malleja käytettävissä. Mallasveden Melojilla on jo 34 seuran jäsentä. Kymmenkunta melojaa omistaa oman veneen, ja Melojat on tehnyt ensimmäiset omat seurahankintansa.
  Olemme ostaneet kolme yksikköä ja yhden kaksikon. Kun kalustoa hankitaan, sen pitää olla monipuolista. Melonta on tarkoitettu kaikenikäisille, ja kun joku tykkää yhdestä mallista, toinen pääsee alkuun toisentyyppisellä kajakilla. Tämä palvelee parhaiten seurakäyttöä.

Mallasveden Melojat on tehnyt yhteistyötä myös naapurinsa Kangasalan Melojien kanssa. Kangasalta on ollut asiantuntijoita vetämässä meidän melontakoulua ja olemme kutsuneet kangasalalaisia kylään kesäkuussa tutustumaan meidän toimintaa, kertoo Päivi Lämsä.
  Luonnonläheiseen lajiin pääsevät Valkeakoskella tänä kesänä kaikki halukkaat kun Melojat järjestää 12.-13. kesäkuuta kajakkimelontakoulun ja 1.-2 heinäkuuta inkkarimelontakoulun.
Melontakouluun ja lauantain melontapäivään voi tulla kuka vain. Uimataitoinen pitää olla, ja jos ikää on alle 15 vuotta, olisi hyvä jos vanhemmat tulisivat mukaan, sanoo Päivi Lämsä.

Uusimpia jäseniä

Viime syksynä perustetun Mallasveden Melojien uusimpia jäseniä on Anna-Liisa Kangas, joka tuli mukaan talvella, kun lajiin tutustuttiin uimahallissa. Se lähti siitä, kun Päivi tuli puhumaan melonnasta Valkeakosken Latuun, missä olen toiminut aiemmin äitini kanssa.
  Ekalla kerralla hirvitti ja tuntui, että kajakki kaatuu, mutta heilunta loppui kun pääsimme kanavan yli, kertoo melonnan alkeet nopeasti oppinut Anna-Liisa.
  Tämä on yksinkertaisesti hauskaa! Jos oikein innostumme, ostamme ensi kesäksi oman kajakin.

Anna-Liisa Kangas valmiina irtautumaan rannasta. Apureina "laiturilla" Päivi Lämsä ja toisella lähtöpaikalla köyden varassa Kari Paunasalo.

Lähde: Valkeakosken Sanomat .5.2000.
Teksti ja kuva: Alpo Eerola.