Mallasveden Melojat teksti

Jäsentiedote 1-2000

Melonnallista vuosituhatta 2000 toivottaa Lähivakuutus Loimi Häme !!!

Olemme saaneet kaupungilta erillisavustusta uusimuotoisen toiminnan aloittamiseen 3000,-. Raha on tarkoitettu toiminnan tukemiseen, ei esim. kalustohankintoihin. Vaikka summa on suhteellisen pieni, on se äärimmäisen tärkeä näin alkutaipaleella. Kiitokset kaupungille ja onnittelut melojille.

 

Uimahalliharjoittelut Apialla sujuivat kivasti. 15 pvä paikalla oli 8 hlöä ja harjoittelimme vapaamuotoisesti. Toivomuksesta pidettiin harjoitukset vielä 22 pvä, paikalla oli 9 hlöä ja Kosken Reijon ohjastuksella käytiin läpi pelastautumisharjoitukset. Valokuvasarja harjoituksista ja Juhan eskimoista on nähtävillä uimahallilla. Kevään vuoroista ei ole vielä tietoa.

Kuvassa kajakkiin nousu vaihe. Reijo pitää kaksin käsin kiinni aukon reunoista, melat kainalossa...

Kuvassa kajakkiin nousu vaihe. Reijo pitää kaksin käsin kiinni
aukon reunoista, melat kainalossa...

Olethan muistanut maksaa jäsenmaksusi? Mikäli et, kannattaa kiirehtiä. Meloja-lehden tilaajatiedot tulee toimittaa tammikuun lopussa. Merkitse viitekenttään nimesi ja postiosoitteesi (jäsenmaksu v.2000 mk. 150,- ). Mallasveden Melojat (ry) Luopioisten SP 451076-20020354

Myös myyjäisten ja arpajaisten muodossa kerätään varoja kalusto- hankintaan! Mietipä mitä voitaisiin tehdä talkoilla myyjäisiin. Myyjäisten ajankohta maalis-/huhtikuussa Koskikaran aulassa.
Kokoonnuimme 19.1 keskustelun merkeissä Apian liikuntahallilla. Sovimme, että maalis-/huhtikuussa pidetään melonnan alkeisopetusta . Tarkemmasta ajankohdasta ja paikasta sovitaan myöhemmin. Sovimme myös, että joka kuukauden 1.maanantai kokoonnutaan keskustelun merkeissä Apian liikuntahallilla alkaen klo. 18, eli...
    ma 7.2 klo. 18 Apia LH kokoustila 1
    ma 6.3 klo. 18 Apia LH kokoustila 2
    ma 3.4 klo. 18 Apia LH kokoustila 2
Seuraa myös Vlk:n Sanomien seuratoimintaa palstaa.

Suomen ensimmäinen melonnanharrastaja oli Anders Chydenius, joka vuonna 1753 laati 11- sivuisen maisterintutkielmansa amerikkalaisista tuohiveneistä. 1. kanootti valmistui Suomessa 1884

Melonta kuntoilumuotona

Kuntoilu laajasti ymmärrettynä kattaa kaiken sellaisen toiminnan, joka kohentaa harrastajansa henkistä ja ruumiillista hyvinvointia. Suppeasti tarkasteltuna kuntoliikunta merkitsee harrastajansa fyysisen kunnon kohentamista, eli mitattavissa olevien muutosten aiheuttamista elimistöön.
     Melonnalla on perusliikuntamuotoja (kuten hiihto, pyöräily ja juoksu) tukeva rooli, koska aktiivinen melontakausi on Suomessa melko lyhyt. Pelkästään melomalla ei pystytä "uran alkuvuosina" rasittamaan kehittyvää elimistöä riittävän tehokkaasti ja monipuolisesti.
     Melonta kehittää harrastajansa elimistöä lähinnä keskeis- ja ääreis- verenkierron alueilla. Ääreisverenkierron muutokset tapahtuvat ylävartalossa ja käsissä. Lihaskunto nousee keskivartalossa, selässä, hartioissa ja käsissä parantuneen verenkierron ja lisääntyneen lihas- työn ansiosta. Melonta ei ole voimailulaji - kilpailijankaan lihaksisto ei ole pullisteleva vaan jäntevä.
     Kuntoliikunta ei ole ainoastaan fyysisen kunnon kohottamista kilo- metrejä, sydämen sykkeitä tai muita irtopisteitä laskien, vaan se on myös akkujen lataamista. Liikkuminen luonnossa, ilman kiireitä, on elämänlaatua parhaimmillaan.

Lähde HKK:n retkimelontaopas

Mallasveden Melojat perustettiin 1.11.1999 11.1.2000 oli jo 22 jäsentä ja 50 sai jäsentiedotteemme 1-99 Postitus melonnasta kiinnostuneille noin 4 kertaa vuodessa. Ilmoittamalla jäsentiedotteessamme tuet alkavaa toimintaamme !!! Kiitos

Tarvitsemme apua seuraavissa :

Jäsentiedotteelle etsimme toimittajaa (ATK käytössä)
Yhdistyksen kotisivujen tekoon apua
Kokouksiin kahvittajaa
Jäsentiedotteen ilmoitusten myyjiä
Myyjäisiin valvojia ja myytävää

Mieti sinäkin : "Mitä minä voisin tehdä?" ja ole ihana ja ehdota !!!

Hallitus
Päivi Lämsä puheenjohtaja 040 761 1656 e-mail paivi.lamsa@ray.fi
Jyri Reinikka varapuheenjohtaja 040 526 1261
Mari Mäkelä sihteeri (03) 585 0217
Pirjo Kuittinen taloudenhoitaja 0400 911 008
Kari Paunasalo jäsen (03) 584 6347
Mika Kykkänen jäsen 050 581 4670
Ilkka Kares varajäsen (03) 584 2555
Harri Korhonen varajäsen