Mallasveden Melojat teksti

Jäsentiedote 2-2000

Mallasveden Melojien kotisivut on avattu ja löytyvät osoitteesta http://yhdistykset.vlk.fi/melojat

Melontakausi alkaa

Seuran ensimmäinen melontakausi on nyt käsillä ja talvi takanapäin. Apianlahden jäät sulivat silmissä kiusalla jo ennen pääsiäistä ja rannalla istuja saattoi vain kuvitella keinuvansa aalloilla - auringon lämmittäessä niskavilloja ja lokkien kirkuessa kevättä. Joutsenkin saapui katsomaan haaveilijaa ja herätti tähän hetkeen.
     Takanapäin talvinen aherrus; yritystä, erehdystä, onnistumista. Kesä käsillä ja luja usko tulevaan. Kalustoa on seuralle saatu - muutama yksikkö ja kaksikko, mikä melkein jo mahdollistaa melontakoulun ja retket. Nyt jos koskaan tarvitaan talkoohenkeä ja yhteen hiileen puhallusta. Muistathan että antaessaan saa.... ja pienikin apu on suuri apu kun monta on liikkeellä....

Ihanaa melontakautta kaikille toivoo Päivi

Myyjäiset 31.3.

Ensimmäiset myyjäisemme sujuivat suht´ kommelluksitta. Tosin arvat loppuivat heti alkutunneilla joten oppia saatiin tulevaan. Myös valvojia olisi tarvittu lisää. Kiitokset leipureille ja apureille Liisalle, Tuulalle, Salmelle, Marille ja Vuokolle sekä Raijalle lahjoituksesta. Kiitokset myös arpajaispalkintojen lahjoittajille : Patruuna, Hopianäkö, K-kenkä, S-market Ray-potti, Luonto- ja eräpalvelu sekä yksityiset.

Seuran logo

Hallitus päätti julistaa seuran logosta avoimen kilpailun. Logon tulisi olla selkeä, siitä tulisi käydä ilmi että kyse on melonnasta ja elementtinä vesi sekä seuran nimi ja lyhenne MalMe jotenkin logossa. Voittajaehdotus valitaan seuran syyskokouksessa ja tekijälle luvassa jokin pieni palkinto.

Mallasveden Melojat nyt ry.

Yhdistyksemme on rekisteröity 9.3.2000. Rekisteröinti sujui yllättävän nopeasti. Perusilmoitus toimitettiin maistraattiin 8.11.1999 ja virkailijat arvioivat käsittelyn kestävän vähintään ½ vuotta. Positiivinen yllätys !

Seuran kalusto

Seuralle on saatu hankituksi 3 yksikköä, malliltaan SeaYak, Mari ja Star 500 PE sekä kaksikko malliltaan Double 610. Kalusto on ensisijaisesti varattu seuran käyttöön eli melontakouluihin, retkille ja tapahtumiin. Muulloin voivat seuran jäsenet vuokrata kalustoa jäsenten omaan käyttöön hintaan 20,-/6h ja 30,-/vrk sekä kaksikko 30,-/6h ja 50,-/vrk. Käsittele seuran kalustoa kuin omaasi eli älä kolhi äläkä jätä vartioimatta. Tarkemmat säännöt kaluston vuokrausta koskien löytyvät seuran tämänhetkisistä tiloista Kirjaslammen lavalta.

Hämeen Loiskis 20.5.

Waltikan rannassa klo. 10-15 veneilytapahtumassa myös melojilla on myyntipöytä. Tule mukaan talkoisiin vaikka valvomaan. Rannassa on yleisöllä mahdollisuus kokeilla melontaa hintaan 20,-. Petri ja Kari ohjaavat. Voit tuoda myös ystäväsi kokeilemaan.

Melontapäivä Apialla 27.5.

Yhdessä Liikuntatoimen ja Free Heelsin kanssa vietetään melontapäivää Apian rannassa klo. 11-15. Jos olet harkinnut kajakin hankintaa kannattaa tulla nyt koe-melomaan. Free Heels Kangasalta on tuonut paikalle eri malleja ja muutakin melontavarustetta. Seuran puolesta kerrotaan melonnasta ja nyt on hyvä kokeilla melontaa myös ekaa kertaa. Autetaan turvallisesti kajakkiin ja tullaan mukaan kierrokselle.

Ostaa, Myy, Vaihtaa, Muuta ...

Tällä palstalla voivat yksityiset ilmoittaa myytäviä, ostettavia, vaihdettavia tai muuta. Hinta jäseniltä 20,-, ulkopuolisilta 30,- Toimita aineisto Petrille petri.harju@pp.nic.fi tai 0400-979116

Melontakoulut

10.5 alkava Kajakkimelontakoulu - TÄYNNÄ
12.-13.6 Kajakkimelontakoulu, ilm./tied. Petri 0400 - 979116 hinta jäsenet 100,-, muut 250,-
1.-2.7 Inkkarimelontakoulu by Lauri Salama ilm./tied. Päivi 040 - 7611656 hinta jäsenet 100,-, muut 250,- + kanoottivuokra jos ei omaa 200,-/2 pvä/2 hlöä

Jäsenmaksut

Jäsenmaksu on 150,- sisältäen Meloja-lehden joka ilmestyy 5 krt/vuosi. Maksaessasi jäsenmaksun tammikuun loppuun mennessä varmistat saavasi kaikki numerot. Jäsenmaksu on sama liityitpä jäseneksi mihin aikaan vuodesta tahansa. Perheen toinen jäsen selviää 100,- maksulla jolloin lehti tulee vain kerran samaan talouteen. Muistathan että vain maksamalla jäsenmaksusi olet seuran oikeutettu jäsen. Maksuja emme erikseen karhua joten huolehdithan itse että olet sen hoitanut.

Seuran tilat

Toistaiseksi ei seuralla ole vielä omia tiloja - mikä onkin tulevaisuudessa suurin haasteemme. Kesäksi 2000 olemme kuitenkin vuokranneet Kirjaslammen lavan kaluston säilytykseen. Lavan tyhjennämme aina tapahtumien ajaksi. Oman kajakin voi myös tuoda säilöön hintaan 50,- / 1.5.- 30.10. edellyttäen että on mukana siirtämässä kalustoa ja hoitaa itse vakuutukset. Lavan avaimen saavat jäsenet Waltikan vastaanotosta kuittausta vastaan ja viimeinen avain on palautettava ennen vesillelähtöä. Näin kaikilla on mahdollisuus päästä lavalle aina tarvittaessa. Myös Lotilan ilmailukerhon tiloissa ja Säterin moottorikerhon venevajassa Ulvajanlahdella on mahdollista säilyttää omaa kajakkia. Kysy asiasta Päiviltä lisää...

Jäsentiedotteeseen kaivataan melonta-aiheisia juttuja ja kuvia. Ehdotukset mielellään sähköpostilla petri.harju@pp.nic.fi

Turvallisuus

Muun muassa seuraavaa on huomioitava...

Käy melontakoulu ja hanki alan kirjallisuutta. Monet seurat vaativat jäseniltään melontakoulun käymisen - turvallisuussyistä. Koulussa käydään läpi turvallisuusohjeita, varusteita, melontatekniikkaa ja pelastautumista. Muista että kertaus on opintojen äiti...

Pidä yllä uimataitoa ja yleiskuntoa. Melojan tulee pystyä uimaan ainakin 50 m kevyessä vaatetuksessa ja selviytyä veden alta pinnalle.

Harjoittele kaatumista ja aukkopeitteestä vapautumista. Pidä huoli että apu on lähellä ja harjoittele vain turvallisissa paikoissa - ei kiviä. Harjoittele myös kajakin tyhjennystä ja sinne nousua...

Älä lähde melontaretkelle yksin. Muodosta mieluiten vähintään kolmen hengen ryhmä. Ilmat voivat yllättäenkin muuttua ja kylmä virtaava vesi kangistaa nopeasti... hypotermian vaara!

Merkitse vajakirjaan lähtösi. Ilmoita myös kotona reittisuunnitelmasi ja arvioimasi paluuaika.

Käytä aina melontaliiviä. Ei riitä että liivit ovat mukana, ne on oltava päällä ja oikein puetut. Pidä myös aukkopeite päälläsi niin että voit sen helposti sulkea tarvittaessa.

Pakkaa retkivarustus esim. melontakoulun tarvikelistan mukaan. Esim. varavaatteet, lakki, aurinkolasit, juoma+eväät, puhelin suojassa, paikkaus tarpeet; kanootin ja ihmisen, rannesuojat jne.

Tunne kuntosi ja melontataitosi. Valitse vain reitti johon kykysi riittävät. Muista - ei sairaana tai alkoholin vaikutuksessa vesille.

Vältä vilkkaita laivaväyliä...tai ylitä ne ripeästi kohtisuoraan... Tunne vesiliikennesäännöt ja laivojen aikataulut.

Huolehdi näkyvyydestäsi...varsinkin pimeällä ja sumuisella säällä...
heijastimin, viirein ja valaisimin. Väistä mieluummin kuin jättäydy alle...
Hälytysnro Järvipelastusseura Pv Walkiakoski, päivystävä kippari 040-7482300

Hallitus
Päivi Lämsä puheenjohtaja 040 761 1656 e-mail paivi.lamsa@ray.fi
Jyri Reinikka varapuheenjohtaja 040 526 1261
Mari Mäkelä sihteeri (03) 585 0217
Pirjo Kuittinen taloudenhoitaja 0400 911 008
Kari Paunasalo jäsen (03) 584 6347
Mika Kykkänen jäsen 050 581 4670
Ilkka Kares varajäsen (03) 584 2555
Harri Korhonen varajäsen  

Turvallista matkaa.... toivoo Mallasveden Melojat ry