Mallasveden Melojat teksti

Jäsentiedote 2-2001

Mallasveden Melojien logo

Seuran logo (oikealla) on vihdosta viimein valmis.

Uutta kalustoa

MalMe on hankkinut kolme uutta kajakkiyksikköä. Ne ovat merkiltään Nova Navigator (2 kpl) sekä Carolina (1 kpl). Uudet kajakit on tarkoitettu pääasiassa koulutus-käyttöön, lyhyille retkille sekä vuokraus-toimintaan. Seuraavassa perustiedot uusista kajakeista:
Navigator: Italialainen polyeteeninen kajakki. Väliseinät, neopreeniset roiskevesitiiviit lastausluukut ja kansiköysistö. Pituus 461cm, leveys 60cm, paino 23kg.
Carolina: Perceptionin uusi polyeteeninen päivä- ja viikonloppuretkeilyyn soveltuva kajakki. Tukeva malli, reilu istuma-aukko. Varusteena kansiluukut, välilaipiot ja kansiköysistö. Sopii poikkeuksellisen suuren leveytensä ansiosta isokokoisille melojille sekä ensikertalaisille, koska kajakki on erittäin vakaa. Pituus 450cm, leveys 75cm (!), paino 23kg.

Toiminta kesällä 2001

Tässä on kuluvalle kesälle suunniteltua toimintaa. Aikataulut elävät jatkuvasti ja varmempaa tietoa on saatavilla kyseisten ajankohtien lähestyessä. Seuran vajalta pitäisi lähitulevaisuudessa löytyä lisätietoa järjestettävistä retkistä sekä ilmottautumislomakkeita nimi paperiin - periaatteella. Paperiin tulee myös merkitä jos aikoo käyttää retkellä seuran kajakkia.

PvmTapahtumaPaikka/Reitti/Muuta
30.6-1.7 Retki Pälkäneelle (viikonloppu)
Kari: 041 463 4547
Lähtö lavalta klo 9:00 Pälkäneen camping-alueelle, jossa sauna klo 16:00-17:00. Ennen saunaa on tarkotus harjotella pelastautumista. Yöpymisen jokainen hoitaa itse (oma teltta, mökin vuokraus)
7-8.7 Retki Rauttunmajalle (viikonloppu)
Päivi: 040 761 1656
Ainakin sauna ja yöpyminen. Lisätietoa myöhemmin.
20-22.7 Retki Päiväniemeen (viikonloppu)
Päivi: 040 761 1656
Ainakin sauna ja yöpyminen. Lisätietoa myöhemmin.
27-28.7 Kansallispuistoretki (viikonloppu)
Päivi: 040 761 1656
Helvetinjärvi
?.7 Retki Länkipohjaan
Päivi: 040 761 1656
 
? Retki Lautsiaan
Päivi: 040 761 1656
 
4-5.8 Valkeakosken Ladun vesistöretki
Ilkka Kares 050 586 3702
 
11-12.8 Retki Vanajalle
Timo 045 674 2023
Kirjaslammen lavalta Saarioismajalle, jossa yöpyminen. Vanajaveden Vesikot vierailulla.
28-30.9 Viikonloppuretki Merimelojat ry:n kanssa
Petri 0400-979116
Helsingistä jonnekin

Lisäksi joka keskiviikko järjestetään keskiviikko-melonta. Kokoontuminen vajalle klo 17 ja lähtö yleensä klo 18 tietämillä sekä paluu n. klo 22. Tarkempia tietoja Valkeakosken Sanomien seuratoimintaa-palstalta.

Merjankirppis on muuttanut

Seuran keräyspöydästä löytyy vieläkin Merjan kirppikseltä numeron 77 kohdalta. Tosin Merja on siirtänyt kaikki pöytänsä Koskikaran kolmanteen kerrokseen. Pöytään kaivataan lahjoituksia ja näppäränä voit vieläpä hinnoitella ne samalla tuodessasi. Pöydän huoltoa hoitavat toistaiseksi Mari Mäkelä, Pirkko-Liisa Rautalin ja Mari Latvala. Kiitos tytöille avusta.

Talkoovoimaa tarvitaan

Kuten olet jo huomannut on jäsentiedotteemme hieman jälkijunassa..., mutta saapuu aikanaan kun malttaa odottaa. Muun muassa tässä asiassa voisit olla avuksi - kaipaamme juttuja vaikka retkistä tai melonnasta yleensä, mitä nyt mieleen juolahtaa. Kenties voisit olla avuksi kotisivujemme teossa taikka vajamestarina valvomassa esim. kajakkien vuokrausta. Mietitään yhdessä mikä olisi sinun tapasi auttaa. Esim. retkillä kaivataan laulajaa, letun paistajaa tai hyvää kahvin keittäjää..., kiitos jo nyt!

Vajakäytännöstä

Vajakäytännöstä on ollut epäselvyyksiä - eikä ihme koska käytännöt ovat vasta hahmottumassa. Seuran jäsenmaksuun kuuluu automaattisesti keskiviikkomelonnat ja retket jotka on tarkoitettu tutustumiseen ja uusien melojien "koulimiseen" . Retkiltä peritään osallistumismaksu yhteisten kulujen kattamiseksi. Kaluston varauksiin on ensisijainen oikeus seuralla (mm. ke-melonnat, melontakoulut, retket, jne). Muina aikoina on seuran jäsenillä oikeus käyttää kalustoa maksamalla käyttömaksu 120,- (per vuosi). Tällöin voi liikkeellä olla korkeintaan vuorokauden ilman eri sopimusta. Mikäli haluaa tehdä pidempiä retkiä (ja seuralla ei ole varauksia kalustoon) - tulee tehdä varaus ja maksaa varausta tehdessään yli vuorokauden menevistä päivistä 75,-/vrk. Varauksen voi tehdä korkeintaan kahden viikon päähän.
    Seuran vajalta voi lainata laminoituja karttoja melontaretkelle (ei kotiin). Vastaavia karttoja voi tilata myös omaksi vajalla olevan listan mukaisesti 4.7. mennessä. HUOM! kertauksen vuoksi: Kaluston käyttömaksun maksaneella jäsenellä on oikeus melottaa seuraan kuulumatonta ystäväänsä yhden kerran. Jos ko. ystävä haluaa toisenkin kerran vesille on hänen liityttävä jäseneksi, käytävä melontakoulu ja maksettava niinikään kaluston käyttömaksu. Lisäksi ystävää melotettaessa on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta tapaturmien ja seuran kaluston vahingoittumisen välttämiseksi.

Tärkeää ennen vesille lähtöä:

Jos aiot käyttää seuran kalusto, niin tarkista ettei niissä ole varauksia.
Merkitse AINA lähtösi vajakirjaan.
Jos olet melottamassa ystävääsi, niin
kirjoita hänen nimensä selkeästi ja kirjoita huom. kohtaan 'ystävän melotus'.
Pue aina melontaliivit ja tee kajakin turvatarkastus.
Varmista, että kajakin lastiluukut on kunnolla suljettu.

Vesillä ollessa:

Olet vastuussa kalustolle aiheutuvista vahingoista.
Varo siis kiviä erityisesti matalikoissa ja nosta kajakki aina maalle - älä koskaan vedä.
Älä jätä kajakkia vartioimatta.

Takaisin tullessa:

Rantautuessa nosta evä tai peräsin ylös.
Nosta kajakki suoraan puhdistusparruille -
kuivaa kajakki ja puhdista erityisellä huolella jalkatila ja penkki.
Merkitse paluusi vajakirjaan.
Muista palauttaa vajan avain.

Kiitos siitä, että huolehdit omalta osaltasi siisteyden ja järjestyksen säilymisestä!

Upeita Melontaretkiä Toivottaen - Mallasveden Melojat ry!