Mallasveden Melojien logo

Jäsentiedote
2002

PJ:N PALSTA

on tällä kertaa lyhyt ja ytimekäs, sillä tarinaa tuonnempana enemmän.
Joka tapauksessa ensimmäinen vuosi puheenjohtajana lähestyy loppuaan ja on pienen yhteenvedon aika. Paljon on MalMe ry:ssä tapahtunut vuoden aikana. Melontaharrastus on lisännyt suosiotaan, kiitos lämpimän kesän ja myös Kanoottiliiton toiminnan, joka omalta osaltaan on markkinoinut lajia ahkerasti. Myös MalMe on tehnyt toimintaansa tutuksi toreilla ja turuilla. Lajia on esitelty mm. Upm Kymmene Oyj:n henkilökunnalle. Näissä tilaisuuksissa kävi yhteensä noin sata ihmistä, joista ainakin osa jäi ns. koukkuun, eli tuli melonta kouluun ja sitä kautta seuran jäseniksi. Ja mikä tarkeintä, löysivät itselleen harrastuksen joka ravitsee sekä sielua että ruumista.
Toiminnan laajentuessa myös vaatimukset seuran toimintaa kohtaan kasvavat. Tässä onkin tulevan vuoden suurin haaste seuran johdolle: miten pystymme palvelemaan jäsenistöä siten, että kaikki yhdessä ja erikseen voisivat tuntea kuuluvansa joukkoon. Sen, miten työssä onnistumme, näemme ehkä jo ensi kesänä. Sitä ennen on monta keskusteluiltaa ja palaveria joissa em. asioita puidaan.
Lopuksi: Oikein hyvää ja liikunnallista talvea kaikille!
Keskusteluilloissa nähdään!

Tiedotuksia

Tulevia tapahtumia

Melontakesä 2002

Nyt kun syksy on saapunut eteläiselle Pirkanmaallekin, voimme aloittaa menneen kesän muistelemisen. Melojan, ja tietenkin kaikkien muidenkin ihmisten riemuksi, kesä 2002 oli aurinkoisin ja lämpimin miesmuistiin.
Mallasveden Melojille kesä oli vilkas. Melontakouluja järjestettiin yhteensä kolme kappaletta. Kaikki koulut oli täyteen buukattu ja lisääkin varmasti olisi ollut tulijoita, mutta pienten resurssien vuoksi enempää kouluja ei pystytty järjestämään. Ensi kesänä pystymme toivottavasti kouluttamaan enemmän tämän jalon lajin harrastajia.

Mutta jos vielä palaisimme menneen kesän muistelointiin palaamalla Suomi Meloo - tapahtuman osuuteen numero 9, Viiala-Valkeakoski.
Suuri joukko melonnan harrastajia kokoontui yhteen heti kesän alkajaisiksi Suomi Meloo - tapahtuman merkeissä. Reitti kulki tänä vuonna Valkeakosken vesissä, joten myös Mallasveden Melojat ry osallistui tapahtumaan. Allekirjoittanut sai kunnian meloa Viialasta Valkeakoskelle johtokajakissa. Muut neljä MalMe:sta lähtivät matkaan kuka omalla, kuka seuran kajakilla.
Etappi melottiin yöllä. Matkaan lähdettiin Luttusen uimarannalta Viialasta klo 01.30. Mukana oli n. 50 kaksikkoa ja n. 30 yksikköä, eli siis yhteensä 80 kajakkia. Suomen kesäyö näytti parhaat puolensa. Taivas oli pilvetön, eikä tuulesta ollut tietoakaan. Matka alkoi siis onnellisten tähtien alla.
Ja niin se myös jatkui. Ryhmä pysyi hyvin koossa eikä johtokajakissa tarvinnut turvautua kiviritsaan liian innokkaiden vauhdin taltuttamiseksi.
Ensimmäinen kelluntatauko pidettiin tunnin uurastuksen jälkeen Toijalan sataman seutuvilla. Pienen lepohetken jälkeen matka jatkui kohti Sääksmäen siltaa. Sillalle ei tosin poikettu, vaan kurvattiin hyvissä ajoin vasemmalle kohti kotikoskia. Matkan teko oli leppoisaa ja taisipa porukkaa hieman jo väsyttääkin, sillä harvoja huulenheittoja lukuunottamatta ei juttu juurikaan luistanut.
Auringon nousun lähestyessä alkoivat Valkeakosken piiputkin jo näkyä. Ennen kanavaan syöksymistä poikkesimme vielä Kairan saarelle, missä vietettiin etapin ainoa maatauko. Tauko kului eväitä syödessä ja auringon nousua ihaillessa.
Noin puoli tuntia levättyämme karavaani jatkoi kohti Valkeakosken kanavaa. Hyvästä säästä johtuen pysyimme hyvin aikataulussa, joten kanavalle vartioon hälytetyn kanavan vartijankaan ei tarvinnut odotella meitä. Saavuimme kanavalle noin puoli kuuden maissa. Kanava oli viritetty siten, että saavuimme kaikki 80 kajakkia sulkujen väliin. Olisihan sinne toki mahtunut enemmänkin, mutta kyllähän tuokin määrä on jo melkoinen. Allekirjoittaneelle kanavakokemus oli ensimmäinen, niinpä oli toisaalta hyvä, että se tuli tehtyä turvallisesti isossa porukassa. Toinen kerta onkin sitten jo helpompi.
Kanavasta päästiin läpi ja heti kohta olimmekin jo määränpäässä, hotelli Waltikan laiturissa. Ei muuta kun rannalle, pyörän selkään ja kotiin.
Waltikasta kohti Pälkänettä matka jatkui tauon jälkeen uusin voimin. Tästakin eteenpäin MalMe oli edustettuna. Johtokajakiin nimittäin hyppäsi Lämsän Päivi ja muutama seuran jäsenistä lyöttäytyi sakkiin mukaan.
Kokemuksena Suomi Meloo - tapahtuma oli mitä mielenkiintoisin, eikä yöllä melottava osuus suinkaan vähentänyt melonnan autuutta. Päinvastoin. Oli erittäin hienoa meloa kauniina kesäyönä ja vielä isossa porukassa. Välähtipä meikäläisten keskuudessä mieleen ajatus, että olisi kiva lähteä joskus isommallakin porukalla ja vaikka koko viikoksi...

Timo T

Mallasveden Melojat ry johtokunta

Pj.Timo Toivonen040 584 1662
Vara pj.Timo Forsström045 674 2023
SihteeriPetri Harju0400-979116 (ulkomailla)
JäsenIlkka Joukio040 582 8114
JäsenRaimo Luoto040 547 0386
JäsenHannu Ollikka03-584 9696