MALLASVEDEN MELOJAT RY

Valkeakoski
Vuosikertomus 2002
20.2.2003


1.   Yleistä

Yhdistyksen kolmas toimitakausi on ollut melko vilkasta. Toimintaa järjestettäessä on pyritty huomioimaan pidemmälle ehtineet melonnan harrastajat sekä vasta-alkajat. Jäsenmäärä on vakiintunut. Jäseniä on 72. Uusista jäsenistä pääosa on tullut Mallasveden Melojien järjestämien melontakurssien kautta.

2.   Johtokunta ja toimihenkilöt

Yhdistyksen johtokunta kokoontui toimintakauden aikana yhteensä 5 kertaa. Johtokunnan tehtävät ovat olleet etupäässä toimintaedellytyksien luomista ja toiminnan pääsuuntaviivojen määrittelyä sekä niihin liittyviä erilaisia tehtäviä. Johtokunnan puheenjohtajana on toiminut Timo Toivonen. Muina jäseninä olivat:

Yhdistyksen taloudenhoitaja on toiminut Pirjo Kuittinen. Seuran kotisivuja on ylläpitänyt Kari Paunasalo. Raimo Luoto on ansiokkaasti tallentanut leikekirjaan toimintaamme sanoin ja kuvin. Varsinaisena tilintarkastajana on toiminut Juhani Rekola ja varatilintarkastajana Oiva Sartamo. Jäsentiedotetta on toimittanut Timo Toivonen ja Pirkko-Liisa Rautalin.

3.   Jäsenyydet

Mallasveden Melojat ry on Suomen Kanoottiliitto ry:n ja Hämeen Liikunta- ja Urheilu ry:n jäsen.

4.   Kokoukset

Yhdistyksen sääntömääräiset kokoukset pidettiin Apian Urheilutalon kokoustiloissa 4.3.2002 (kevätkokous) ja 7.10.2002 (syyskokous).

5.   Keskusteluillat

Keskusteluiltoja pidettiin Apian urheilutalossa seuraavasti:

6.   Tilat

Yhdistyksellä on ollut vuokrattuna Kirjaslammen lava melontaharrastukseen, kajakkien säilytykseen, melontakoulujen pitoon ja kajakkiesittelyyn. Tilat tyhjennettiin tapahtumien ajaksi kolme kertaa.

7.   Melontakalusto

Yhdistyksellä on yhteensä 10 kajakkia, joista yksi kaksikko sekä intiaanikanootti. Toimintavuoden aikana hankittiin Arctic Star kajakki, Flash kuntokajakki, ja Winkkari 17 kanootti. Melontakertoja kertyi 767 kpl. Melotut kilometrit 18233 km. Keskimäärin melottu 22,7 km/kerta.

8.   Melontakoulutus

Melontaohjaajia koulutettiin 4 henkilöä. Päivi Lämsä, Pälvi Linna, Timo Forsström ja Pirkko-Liisa Rautalin. Kesän aikana oli 3 kajakkimelontakoulua, joihin osallistui 28 henkilöä. Melontakouluissa ohjaajina toimivat Petri Harju, Päivi Lämsä, Timo Forsström, Pälvi Linna ja Pirkko-Liisa Rautalin. Pelastautumis- ja tuentaharjoituksia harjoiteltiin keskiviikkomelonnan yhteydessä leirialueen rannassa kesäkuussa.

9.   Melonnat

Kauden aikana melottuja retki- ja kuntomelontakilometrejä kertyi vajakirjan mukaan 18233 km. Kanoottiliiton tonnarilistalle meloivat: Kari Paunasalo 9355 km, Terhi Laine 1502 km, Pirkko-Liisa Rautalin 1220 km, Raimo Luoto 1058 km, Timo Forsström 1008 km ja Pälvi Linna 1001 km.

10.   Seuran retket

Retkistä ja tapahtumista löytyy lisätietoa Raimo Luodon kuvittamasta ja tekstittämästä leikekirjasta ja jäsentiedotteista ja Kari Paunasalon ylläpitämiltä kotisivuilta.

11.   Talkoot

Kirjaslammen lavalla järjestettiin kalustotalkoot 19.10.2002. Merkittiin kalustoa MalMen tunnuksin ja pidettiin kalustoinventaario. Osallistujia oli 5 henkilöä. Kalustoa siirrettiin 3 kertaa Kirjaslammen lavalta Kerhomajalle ja takaisin.

12.   Jäsenten edut

Free Heels Kangasalta ja Welhonpesä Klaukkalasta antoivat yhdistyksemme jäsenille noin 10 % alennuksen.

13.   Tiedotus

Jäseniä informoitiin seuran toiminnasta jäsenkirjeelle, Valkeakosken Sanomien urheiluseurat palstalla ja seuran kotisivuilla.

14.   Melonta- ja kajakkiesittely

UPM Kymmenen henkilökunnasta 100 henkilölle järjestettiin melontaesittely. Kotisaisaanhoitajia melotettiin 11 henkilöä. Valkeakosken Hakan 70-vuotistapahtumassa oli kajakkeja lainassa. Vieraille järjesttiin kajakkiviesti. Hotelli Waltikan henkilökunnasta melotettiin kaksi henkilöä. Silta Regatan yhteydessä elokuussa kaksi seuralaistamme esitteli melontaa.

15.   Muut Seurat

Toimintavuoden aikana toimittiin yhteistyössä Vanajaveden Vesikoiden ja Merimelojien kanssa.

16.   Varainhankinta

Mallasveden Melojilla on kirpputoripöytä Löytölinnassa. Järjestettiin melontakoulutusta ja melontaesittelyjä.