Mallasveden Melojat teksti

Jäsentiedote 1-2003

Mallasveden Melojien logo
Mallasveden Melojia Venemessuilla

Puheenjohtajan palsta

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Tuo vanha ja vähän kulunutkin sanonta kuvaa hyvin Mallasveden Melojien alkanutta vuotta 2003. Uusi melontakausi lähestyy, ei uhkaavasti, vaan kutsuvasti. Tulevana kesänä on suunnitelmissa säännöllisten toimintojen, melontakoulujen ja keskiviikkomelontojen lisäksi panostaa erityisesti retkimelontaan. Tavoitteena seuralla on tutustuttaa jäsenistöä kotivesistön ohella myös muihin vesistöihin sekä lähellä että vähän kauempanakin. Tähän antaa mahdollisuudet syksyllä seuralle hankittu henkilöauton peräkärry, johon mahtuu yhtä aikaa 8 -12 kajakkia. Retkeilymelonnan lisäämiseksi seuralle nimettiin syksyllä epävirallinen retkeilytoimikunta, joka vastaa retkien järjestämisestä. Näillä toimilla Mallasveden Melojat pyrkivät omalta osaltaan lisäämään melonnan harrastamista ja ennen kaikkea palvelemaan jäsenistöä, eli teitä kaikkia, entistä paremmin.

Sulia vesiä odotellessa
Timo Toivonen
Malme ry, pj.

Mallasveden Melojien keskusteluiltoja:

3.3. Keskusteluilta
3.4. Keskusteluilta ja kevätkokous
3.5. Keskusteluilta

Mallasveden Melojien jäsenmaksut vuodelle 2003

Jäsenmaksu Perheen 1. jäseneltä 25 euroa

  • Sisältää Meloja-lehden ja oikeuden käyttää seuran kalustoa seuran yhteisillä retkillä sekä keskiviikkomelonnoissa.

Muilta saman talouden jäseniltä 17 euroa

  • Sama kuin edellä, mutta ei Meloja-lehteä

Kalustomaksu: 25 euroa

  • Sisältää oikeuden käyttää seuran kalustoa itsenäisesti seuran säännöissä määritellyllä tavalla. Tämän lisäksi kalustomaksu sisältää oikeuden säilyttää mahdollista omaa kajakkia seuran tiloissa

Jäsenmaksun voi maksaa oheisella tilisiirrolla Mallasveden Melojien pankkitilille

Luopioisten Säästöpankki 451076-20020354.

Kuuman kesän kuulumisia

Melontakauteni alkoi 2.5.2002, jolloin meloin Kärsänlahden kautta Taavettisaareen hiukan saadakseni tuntumaa melontaan pitkän talven jälkeen - hyvältä tuntui. Seuran keskiviikkomelonnat alkoivat sitten heti 8.5., jossa meitä melojia oli mukana jo 12 henkilöä ja meloimme Kirjaslammelta Huhtasaaren nuotiotulille ja takaisin. Omia melontareissuja tein kuluneen kesän aikana noin 60. Kauniista kesästä huolimatta melontakertani painottuivat loppukesään/syksyyn remonttikiireitten takia.

Kesäkuun puolivälissä tein Hanskin ja Pirkko-Liisan kanssa erään mieleenpainuvimman melontareissun. Oli kaunista ja lämmintä, kun suunnittelimme yliyön retkeä Pälkänevedelle Iharinlenkille. Kun sitten perjantaina pakkailimme retkivarusteita kajakkeihin, taivas muuttui aika harmaaksi ja sadetta alkoi tihuutella. Päästyämme Mallasselälle vettä roipotti jo oikein kunnolla ja aallot pauhasivat vaahtopäisinä. Hetkisen mietittyämme päätimme kuitenkin jatkaa matkaa kohti Kostianvirtaa. Kovassa aallokossa ja vastatuulessakin kajakit osoittautuivat "merikelpoisiksi" ja vakaiksi, koska painoa oli retkivarusteitten myötä. Kostian virralle päästyämme meloimme Pälkäneveden puolelle ja leiriydyimme "läpimärkinä" Kelppiänsaareen. Kuivat vaihtovaatteet tuntuivat mukavilta ja iltapalan jälkeen uni maistui. Yöllä sade lakkasi ja aamulla matka jatkui kohti Iharia. Taivas oli vielä pilvessä ja tuulikin vielä kohtalainen. Iharissa jouduimme kantamaan leirivarustein pakatut kajakit tien yli Längelmäveden puolelle. Kapeikkoja seuraten suuntasimme kohti Kaivantoa Roineelle ja Saarikylien kauniisiin maisemiin. Tossalla Pirkko-Liisa erkani porukasta leiriytyen Etusaareen vielä yöksi. Jatkoin Hanskin kanssa retkeämme pilvisessä säässä kohti Koskia ja päästyämme lähelle Kirjaslavaa aurinko paistoi. Kotijoukot olivat vastassa ja kahvi ja piirakka piristivät mukavasti väsyneitä melojia. Retki oli varsinainen "koulutusretki" ja mukava sellainen, jossa matkaa kertyi 53 kilometriä.

Iharin melontaretken jälkeen olin muutamalla keskiviikkomelontaretkellä mukana loppukesän aikana. Muuten melontaretkeni pääasiassa olivat ns. yksinmelontaa syys - lokakuussa. Aika usein tuli melottua vanhoihin mökkimaisemiin Roineelle Hautsaareen. Yksi useimmin melottu reitti oli Hausalon lenkki pituutensa (20 km) ja maisemiensa puolesta. Kohteina olivat myös Painonjärvi, Seivässaari, Taavettisaari, Riuttasaari, Möykösaari, Karhunsalon lenkki ja tietysti Saarikylien reitti. Yksin meloessa on hienoa kuunnella luonnon ääniä ja katsella lintujen lentoa ja kalojen hyppelyä vedessä. Siinä unohtuu muut arjen asiat ja tulee rentoutunut hyvä olo. Sopivissa paikoissa voi rantautua nauttimaan eväitä ja venyttelemään jäseniä sekä tehdä vaikka tulet, jos on mahdollista. Illalla melomasta poistullessa aurinkoisina päivinä auringonlasku on upeata katsottavaa taivaanrannalla. Mutta niin kuin aina syksy eteni vinhaa vauhtia ja vedet viilenivät taas kerran jäätyäkseen. Lokakuun lopussa melonta tältä kaudelta päättyi kohdaltani reittiin Apiankanava - Isosilta ja kanavan yläpuolen jäätymiseen. Miellyttäviä melontakokemuksia kertyi kuluneelta kaudelta paljon ja nyt odottelen taas kevään uutta heräämistä.

2.2.2003/Raimo Luoto

LÖYTÖLINNA
KIRPPUTORI & KAHVILA
Apiankatu 2, 37600 Valkeakoski
03-5850688

Pöytävuokrat
Pieni pöytä/21 euroa/7 vrk
Iso pöytä/25 euroa/7 vrk

Avoinna:
TI -PE 10-17.30
LA 11-15
SU 11-15
 

Mallasveden Melojien pöytä Löytölinnassa on 16. Tule tekemään löytöjä ja voit tuoda sinne hyväkuntoista tavaraa myytäväksi melojien laskuun. Pirkko-Liisa olisi tosi kiitollinen, jos joskus ohi mennessäsi järjestelisit pöytää tai tulisit avuksi pitämään sitä kunnossa määräviikkoina. Soittele.

MALMEN JOHTOKUNTA

Puheenjohtaja:  
Timo Toivonen 584 1662 (040 584 1662)tim_tee@hotmail.com
Jäsenet:
Timo Forsström, varap. 584 2023 (045 674 2023)bene@www.fi
Pirkko-Liisa Rautalin, sih. 584 0956 (040 825 9313)pirlittan@luukku.com
Ilkka Joukio 584 0114 (040 582 8114)ilkka.joukio@pp.inet.fi
Hannu Ollikka 584 9696hannu.ollikka@upm-kymmene.com
Varalla:
Ilkka Kares 584 2555 (050 586 3702)
Raimo Luoto, leikekirja 584 0271 (040 547 0386)
------------------------------------------------
Pirjo Kuittinen, taloudenh. 584 4321 (0400 911 008)pirjo.kuittinen@vlk.fi
Kari Paunasalo, kotisivut 584 6347OH3LP@sral.fi