MALLASVEDEN MELOJAT RY

Valkeakoski
Vuosikertomus 2015
3.2.2016


1.   Yleistä

Kuudestoista toimikausi päätettiin käyttää jäsenistön aktivointiin seuratoiminnan osalta. Avainsanoja olivat työnjako, viihtyminen yhdessä ja tutustuminen toisiimme. Jaettiin myös vastuualueet hallituksen sisällä, jolloin pystyttiin jakamaan voimavarat paremmin ja päästiin keskittymään käytäntöjen kehittämiseen ja vakiinnuttamiseen.

Jäsenmäärä toimikauden päättyessä oli 117. Edellisvuoteen verrattuna lisäystä oli 22 henkilöä. Päätavoitteena vuoden 2015 toimikaudella oli panostaa jäsenten keskuudessa yhteiseen toimintaan ja hengen luomiseen.

2.   Johtokunta ja toimihenkilöt

Yhdistyksen johtokunta kokoontui toimintakauden aikana 4 kertaa. Johtokunnan kokoukset käsittelivät pääsääntöisesti käytäntöjen kehittämistä sekä jäsenistön aktivointia. Johtokunnan jäsenet olivat:

3.   Jäsenyydet

Mallasveden Melojat ry on Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry:n ja Hämeen Liikunta- ja Urheilu ry:n jäsen.

4.   Kokoukset

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Apian Urheilutalon kokoustilassa 18.03.2015 ja sääntömääräinen syyskokous pidettiin Valkeakosken Seudun Toimihenkilöt PRO ry:n kokoustilassa Lempääläntie 3:ssa 13.11.2015, jolloin vietettiin myös yhdistyksen pikkujoulua.

5.   Tilat

Melonta- ja koulutustoiminta keskittyi seuran omalle vajalle, missä pidettiin myös yksi johtokunnan kokous. Muut johtokunnan kokoukset ja sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Apian urheilutalon kokoustiloissa. Syyskokous pidettiin Valkeakosken Seudun Toimihenkilöt PRO ry:n kokoustilassa Lempääläntiellä.

6.   Melontakalusto

Kuluneella kaudella seuralle hankittiin uusi lasikuituinen lastenkajakki, uusi lasikuituinen kajakkikaksikko sekä kaksi SUB-lautaa. Ostettiin lisäksi tarvikkeita, joilla kunnostettiin ja huollettiin talkoilla seuramme vanhaa kalustoa. Vanhasta melontakalustosta myytiin kolme muovista kajakkia. Seuran kokonaiskalustomäärä on 26 kajakkia ja 2 SUP-lautaa . Lisäksi seuran tiloissa oli säilytyksessä jäsenten henkilökohtaista melontakalustoa varusteineen.

7.   Melontakoulutus

Melontakauden aikana järjestettiin kolme melontakoulua. Ohjaajana toimi Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry:n hyväksymä MalMe:n koulutusvastaava Riikka Kerttula. Melontakoulussa oli seuran muita jäseniä avustajina.

8.   Melonnat

Melontakauden virallinen avaus tapahtui vakiintuneen käytännön mukaan vappuna. Kauden aikana jatkettiin melontaharjoituksia tiistaisin ja torstaisin. Kauden viralliset päättäjäiset pidettiin melontavajalla syystalkoiden merkeissä 17.10.2015. Talvikaudella jatkettiin melontaharjoittelua Valkeakosken uimahallissa omalla vuorolla joka toinen lauantai.

10.   Seuran retket ja muu melontatoiminta 2015

pvm tapahtuma/kohde
1.5. Kauden avausmelontaan osallistui 3 henkilöä
2- 3.6. ja 6.6. 1. Melontakoulu, osallistujia 11 henkilöä
10.-12.6. 2. Melontakoulu, osallistujia 11 henkilöä
13.6. Melonta Tuuloksen Suojärveltä Alvettulaan, osallistujia 7 henkilöä
22.6. Yömelonta Mallasvedellä, osallistujia 4 henkilöä
24.6. Valkeakosken Retkeilijöinen melontapäivä, osallistujia 8 henkilöä
6.-8.7. 3. Melontakoulu, osallistujia 10 henkilöä
11.7. Melonta Sukavan soudun kajakkisarjassa 60 km, osallistujia 2 henkilöä
11.7. SUB-lautailua Apianlahdella, osallistujia 8 henkilöä
12.-16.7. Melontaretki Saimaalle, osallistujia 6 henkilöä
28.7. Yömelonta Mallasvedellä, osallistujia 7 henkilöä
2.8. Melontaretki Harhalasta Rönvikiin, osallistujia 13 henkilöä
8.-9.8. Melontaretki Iharinjoelle, osallistujia 7 henkilöä
11.8. Pelastautumisharjoitukset Apianlahdella, osallistujia 8 henkilöä
15.8. Melontaretki Tarpian joelle, osallistujia 12 henkilöä
29.8. Melontaesittely Valkeakosken liikuntamessuilla
29.8. Venetsialaiset
25.9. Retki Rutajärvelle saunomaan, osallistujia 12 henkilöä

11.   Talkoot

Kevättalkoot järjestettiin 2.5.2015. Laitettiin melontavaja ja sen ympäristö kuntoon alkavaa melontakautta varten. Syystalkoot ja melontakauden päättäjäiset pidettiin 17.10.2015.

12.   Melontatoiminnan kehittäminen

Hanke käynnistettiin jo toimikauden 2004 aikana. Hankkeen tavoitteena oli vakiinnuttaa melonta harrastuksena pysyvästi Valkeakoskelle ja parantaa melonnan edellytyksiä Valkeakosken vesistöissä. Hanketta jatkettiin luonnollisena osana seuran toimintaa. Hankkeeseen liittyen seuran nettisivuilla on melontareitti-kartta. Reittikartta on myös melontaseuran vajan seinällä.

13.   Jäsenten edut

Welhonpesä Klaukkalasta antoit yhdistyksemme jäsenille noin 10% alennuksen.

14.   Tiedotus

Jäseniä informoitiin seuran toiminnasta jäsenkirjeellä, vajan ilmoitustaululla, Valkeakosken urheiluseurat palstalla ja seuran kotisivuilla sekä sähköpostilistan välityksellä.
Seuralle tehtiin myös omat facebook-sivut.

15.   Muut Seurat

Toimikauden aikana yhteistyötä tehtiin Vanajaveden Vesikkojen ja Merimelojien kanssa.

16.   Varainhankinta

Mallasveden Melojat keräsi varoja melontakoululla.

MALLASVEDEN MELOJAT RY
JOHTOKUNTA