MALLASVEDEN MELOJAT RY

Valkeakoski
Vuosikertomus 2017
8.2.2018


1.   Yleistä

Seitsemästoista toimikausi päätettiin käyttää jäsenistön aktivointiin seuratoiminnan osalta. Avainsanoja olivat työnjako, viihtyminen yhdessä ja tutustuminen toisiimme. Jaettiin myös vastuualueet hallituksen sisällä, jolloin pystyttiin jakamaan voimavarat paremmin ja päästiin keskittymään käytäntöjen kehittämiseen ja vakiinnuttamiseen.

Jäsenmäärä toimikauden päättyessä oli 127. Edellisvuoteen verrattuna lisäystä oli 3 henkilöä. Päätavoitteena vuoden 2017 toimikaudella oli panostaa jäsenten keskuudessa yhteiseen toimintaan ja hengen luomiseen.

2.   Johtokunta ja toimihenkilöt

Yhdistyksen johtokunta kokoontui toimintakauden aikana 5 kertaa. Johtokunnan kokoukset käsittelivät pääsääntöisesti käytäntöjen kehittämistä sekä jäsenistön aktivointia. Johtokunnan jäsenet olivat:

Taloudenhoitajamme, yhdistyksemme perustajajäseniin kuulunut, Pirjo Kuittinen menehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen toukokuussa.

3.   Jäsenyydet

Mallasveden Melojat ry on Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry:n ja Hämeen Liikunta- ja Urheilu ry:n jäsen.

4.   Kokoukset

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Apian Urheilutalon kokoustilassa 13.3.2017 ja sääntömääräinen syyskokous pidettiin Valkeakosken Seudun Toimihenkilöt PRO ry:n kokoustilassa Lempääläntie 3:ssa 10.11.2017, jolloin vietettiin myös yhdistyksen pikkujoulua.

Yhdistyksen kunniajäsenet:

  1. Kari Paunasalo
  2. Raimo Luoto
  3. Kalle Koenkytö

5.   Tilat

Melonta- ja koulutustoiminta keskittyi seuran omalle vajalle. Johtokunnan kokoukset ja sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Apian urheilutalon kokoustiloissa. Syksyllä yksi johtokunnan kokous pidettiin Riikka Kerttulan kotona Lintulassa. Syyskokous pidettiin Valkeakosken Seudun Toimihenkilöt PRO ry:n kokoustilassa Lempääläntiellä.

6.   Melontakalusto

Kuluneella kaudella seuralle hankittiin kaksi uutta muovista Tempest-nimistä kajakkia . Ostettiin lisäksi tarvikkeita, joilla kunnostettiin ja huollettiin talkoilla seuramme vanhaa kalustoa. Seuran kokonaiskalustomäärä on 30 kajakkia ja 2 SUP-lautaa. Lisäksi seuran tiloissa oli säilytyksessä jäsenten henkilökohtaista melontakalustoa varusteineen.

7.   Melontakoulutus

Melontakauden aikana järjestettiin kaksi melontakoulua sekä lasten melontakoulu. Ohjaajana toimi Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry:n hyväksymä MalMe:n koulutusvastaava Riikka Kerttula. Melontakoulussa oli seuran muita jäseniä avustajina.

8.   Melonnat

Melontakauden virallinen avaus tapahtui vakiintuneen käytännön mukaan vappuna. Kauden aikana jatkettiin melontaharjoituksia tiistaisin ja torstaisin. Kauden viralliset päättäjäiset pidettiin melontavajalla syystalkoiden merkeissä lauantaina 28.10.2017. Marraskuussa jatkettiin melontaharjoittelua Valkeakosken uimahallissa omalla vuorolla joka toinen lauantai.

10.   Seuran retket ja muu melontatoiminta 2017

pvm tapahtuma/kohde
22.4. Vöhandu 100 km melontaan Virossa osallistui 1 meloja ja 2 huoltajaa
1.5. Kauden avausmelontaan osallistui 12 melojaa
7.5. Melontaretki Haukkajoella Kurussa, osallistui 6 melojaa
31.5.-2.6. Melontakoulu, oppilaita 10 henkilöä
11.-17.6. Suomi Meloo-tapahtumassa Vesikkojen mukana 6 henkilöä
16.-23.7. Melontaretki Saimaalla, osallistui 5 melojaa
30.7. Melontaretki Harhalasta Rönvikiin, osallistui 10 melojaa
12.8. Melontamaratonille Ruotsissa osallistui 1 meloja ja 2 huoltajaa
19.8. Melontaan Viidennumerolle ja Visavuoreen osallistui 8 melojaa
23.8. Outin työkavereiden melotus Apianlahdella, 7 henkilöä
26.8. Venetsialaismelonta Mallasvedellä, osallistui 12 melojaa
26.-17.9. Pälkäneveden retki, osallistui 6 melojaa

11.   Talkoot

Kevättalkoot järjestettiin 29.4.2016. Laitettiin melontavaja ja sen ympäristö kuntoon alkavaa melontakautta varten. Syystalkoot ja melontakauden päättäjäiset pidettiin 28.10.2016.

12.   Melontatoiminnan kehittäminen

Hanke käynnistettiin jo toimikauden 2004 aikana. Hankkeen tavoitteena oli vakiinnuttaa melonta harrastuksena pysyvästi Valkeakoskelle ja parantaa melonnan edellytyksiä Valkeakosken vesistöissä. Hanketta jatkettiin luonnollisena osana seuran toimintaa. Hankkeeseen liittyen seuran nettisivuilla on melontareitti-kartta. Reittikartta on myös melontaseuran vajan seinällä.

13.   Jäsenten edut

Welhonpesä Klaukkalasta antoit yhdistyksemme jäsenille noin 10% alennuksen melontavarusteista.

14.   Tiedotus

Jäseniä informoitiin seuran toiminnasta jäsenkirjeellä, vajan ilmoitustaululla, ja seuran kotisivuilla sekä sähköpostilistan välityksellä. Seuralle tehtiin myös omat facebook-sivut.

15.   Muut Seurat

Toimikauden aikana yhteistyötä tehtiin Vanajaveden Vesikkojen ja Merimelojien kanssa.

16.   Varainhankinta

Mallasveden Melojat keräsi varoja melontakoululla.

MALLASVEDEN MELOJAT RY
JOHTOKUNTA