Seuran kaluston käytön säännöt

1. Seuran jäsenet saavat käyttää seuran kalustoa (kajakit, melat, aukkopeitteet, melontaliivit) seuran järjestämillä viikkomelonnoilla ja retkillä.

2. Seuran jokaisella kajakilla on numero ja se palautetaan aina omalle paikalleen. Kajakin numero merkitään melomaan lähtiessä vajapäiväkirjaan. Palatessa kajakki kuivataan ja puhdistetaan roskista ennen hyllytystä.

3. Seuran kaluston omatoimiseen käyttöön pitää jäsenmaksun lisäksi maksaa kalustonkäyttömaksu, 40 €.

4. Seuran kalusto on aina ensisijaisesti varattuna seuran omaan toimintaan (viikkomelonnat, melontakoulu, retket, harjoitukset). Ohjelma löytyy seuran kalenterista.

5. Jäsen on aina vastuussa lainaamastaan kalustosta ja sitä tulee käyttää yhtä huolellisesti kuin omaansa. Seuran kustannuksella korjataan vain normaalista kulumisesta aiheutuneet viat. Kaluston rikkoutumisesta on ilmoitusvelvollisuus.

6. Jokainen seuran kalustoa käyttävä on velvollinen tarkistamaan, että kajakki on kunnossa käyttöön otettaessa ja palautettaessa. Havaitut viat tulee kirjata selkeästi vajassa sijaitsevaan vikalistaan ja vaurioitunut kajakki tulee merkitä "rikki" kyltillä. Kaikki viat ja havaitut puutteet tulee ilmoittaa myös vajavastaavalle puhelimitse tai sähköpostitse. Rikkoutuneella kalustolla ei saa meloa. Kalustoa saa ja on suotavaa korjata itse, mutta asiasta täytyy sopia ensin vajavastaavan kanssa.

7. Seuran kalustolla vesille lähdetään ja palataan vajalle. Kalustoa ei saa kuljettaa autolla muualle.

8. Seuran kalustoa saa lainata yhden yön yli kestäville retkille. Yli yön retkille vajakirjaan tulee ehdottomasti laittaa merkintä asiasta, esim. "yöksi" ja kohde.

9. Pidemmille retkille seuran kaluston vuokrauksesta pitää sopia erikseen puheenjohtajan kanssa. Tällöin peritään vuokra, 10 €/vrk toisesta vuorokaudesta lähtien. Vuokra maksetaan etukäteen Mallasveden Melojien tilille.

10. Seuran kalustoa voi myös varata. Vajan ilmoitustaululla on varauslappuja. Merkitse kajakin numero ja omat yhteystietosi ja haluttu varausaika. Vie lappu kyseisen kajakin paikalla olevaan muovitaskuun. Huom! Silloin, kun seuralla on jokin retki tai melontatapahtuma, kajakkia ei voi varata yksityiskäyttöön. Tapahtumat löytyvät seuran kalenterista.

11. Perheenjäsenet ja ystävät voivat tulla kokeilemaan melontaa jäsenen opastuksella. Tällöin kalustonkäyttömaksu on 10 €/kerta/hlö tai 20 €/vrk/hlö. Jäsen on vastuussa vieraistaan ja lainaamastaan kalustosta. Myös vieraat on ehdottomasti kirjattava vajakirjaan (nimi + vieras). Vieraan kalustonkäyttö maksetaan Mallasveden Melojien tilille.

12. Seura ei vuokraa kalustoa ulkopuolisille.

13. Toisten jäsenten ja seuran välineiden luvaton käyttö on ehdottomasti kielletty.

14. Näiden sääntöjen rikkomisesta voidaan rangaista vajapaikan/käyttöoikeuden menetyksellä tai seurasta erottamisella.

11.4.2019
Mallasveden Melojien johtokunta