Otsikko

Yleistä Kalenteri Koulutus Ilmoitustaulu Tiedotteita ym. Melontakuvia Linkkisivu Yhteystiedot Jäsenlomake Kaupunki

Mallasveden Melojien logo

Melontakoulut

Valkeakoskella kesällä 2019 (5-7.6.2019)

Melontakoulusta tarkemmin myöhemmin.

Sisältö: Suomen soutu- ja melontaliiton kouluttamat oppaat ja sisältö

Taidot: (painotus seuran melontavesistä ja kalustosta riippuen) Kajakkiin ja kajakista laituriin ja luonnonrantaan. Aukkopeitteen kiinnitys ja avaus. Hyvä melonta-asento, tasapainon pitäminen ja rentous. Eteenpäin melonta. Taaksepäin melonta. Pysäytys. Sivuttain melonta. Perustuenta. Kajakinohjailu ja kääntäminen melanvedoilla, peräsimellä, nostoevällä, painonsiirrolla, melan käyttö peräsimenä. Vapaaehtoisena: kajakin kaataminen ja uinti rantaan tai pelastautuminen ohjaajien esimerkin mukaan. Lauttaan meno vesillä ja siitä irrottautuminen. Osata käyttää peräsimiä, nostoeviä, säätää jalkatuet. Tehdä kanootin turvatarkastus ennen vesille menoa, erityisesti kellukkeet. Oppia kaluston asianmukainen käsittely, huolto sekä hyvät kantotavat.

Tiedot: Perustiedot melonnasta ja välineistä, niiden säädöistä ja valinnasta olosuhteiden mukaan. Oma vaatetus ja varavaatteet kylmältä ja auringolta suojaksi. Varusteet: kanootit, liivit, aukkopeitteet, melat, kellukkeet kanooteissa ja kajakeissa, kypärät Turvallisuustietous ja ymmärrys:

Melontakoulun hinta on 90 €, perheen seuraava jäsen 80 €. Alle 18-vuotiailta perimme 70 €. Maksut sisältävät MalMe ry:n jäsenmaksun, Melonnan perusteet -oppaan sekä koulutuksen ja kajakin vuokran melontakoulun ajalta. Melontakoulusta annetaan todistus.

Vaatimukset: uimataito ja vähintään 15 v. ikä ilman vanhempia.
Kouluun otetaan 10 henkilöä / kurssi. Minimi 5 henkilöä.

Kouluttajana Riikka Kerttula ja Heini Watia


Ilmoittautumiset

Päivi Mäkelälle 040 732 0547 tai pmpaivimakela3(a)gmail.com