Vajasäännöt

1. Avain. Vajaan saa lunastaa avaimen vain jäsenmaksun maksanut henkilö, jolla on kajakkipaikka tai käyttöoikeus seuran kalustoon. Avaimen lunastaessaan jäsen sitoutuu noudattamaan seuran yhteisiä sääntöjä. Avain on henkilö-/perhekohtainen eikä sitä saa luovuttaa muille. Avain tulee palauttaa seuralle jäsenyyden päättyessä, jolloin avaimen panttimaksu palautetaan. Avaimen luovuttaa MalMen avainvastaava.

2. Kajakkipaikka. Seuran puheenjohtaja luovuttaa paikkamaksun maksaneelle jäsenelle kajakkipaikan. Vajapaikasta allekirjoitetaan erillinen vajapaikkasopimus. Jos kajakkipaikkaa ei ole maksettu annettuun eräpäivään mennessä, voidaan johtokunnan päätöksellä kajakki siirtää ulos vajasta ja luovuttaa paikka toiselle. Vajan kajakkipaikkaa ei ole tarkoitettu kaluston varastointiin. Mikäli vajakirjan perusteella voidaan todeta, että kajakkia ei ole käytetty kauden aikana, voi johtokunta päättää siirtää kajakin varastohyllyyn. Johtokunta pidättää oikeuden kajakkipaikkojen uudelleenjärjestelyihin vajassa.

3. Varusteet. Yksityisten melat ja muut varusteet säilytetään kajakin yhteydessä. Melontaliiveille on tankopaikka seuran liivien vieressä.

4. Vakuutus. Seura ei korvaa yksityisten kanooteille tai välineille aiheutuneita palo-, ilkivalta- tai muita vahinkoja. Jäsenten tulee itse huolehtia kalustonsa vakuuttamisesta.

5. Luvaton käyttö. Toisten jäsenten ja seuran välineiden luvaton käyttö on ehdottomasti kielletty.

6. Vajakirja. Jokaisen melojan on melomaan lähtiessään ehdottomasti merkittävä vajakirjaan nimensä, seuran kajakin numero/oman kajakkipaikan numero, lähtöaika ja määränpää/reitti, arvioitu paluuaika sekä melonnan päätyttyä paluuaika.

7. WC. Seuran jäsenillä on oikeus käyttää leirintäalueen WC-tiloja.

8. Paikoitus. Vajan yhteydessä ei ole paikoitustilaa. Autot jätetään leirintäalueen portin ulkopuolella oleville paikoitusalueille. Kajakin voi noutaa ja palauttaa vajalle autolla.

9. Näiden sääntöjen rikkomisesta voidaan rangaista vajapaikan/käyttöoikeuden menetyksellä tai seurasta erottamisella.

11.4.2019
Mallasveden Melojien johtokunta