Valkeakosken Radioamatöörit ry.
oh3ab

KERHOINFO 4/1998


SRAL:n kevätpäivät

Ensimmäiset SRAL:n historian kevätpäivät oli järjestetty Kuusankoskella Hotelli Sommelossa. OH3AB:lta paikalla kävi lauantaina 7.3. OH3VB sekä lauantain ja sunnuntain paikalla vietti OH3BN taustavoimineen. Esitelmät olivat mielenkiintoisia, uutta tietoa matkapuhelin asioista ym. RA:ssa tulee lisää tapahtumista.
Kirpputorilla meni tavaraa kaupaksi neljännestonnin edestä (markkoina). Varsinaisessa kirppiskämpässä ei mennyt kuin yksi keraaminen konkka mutta talon ulkopuolella kauppa kävikin paremmin, osaa roihnasta ei tarvinnut kantaa edes sisään asti kun ostaja tuli paikalle. Samoin kävi kun piti myymättömät kantaa takaisin autoon, ulkona pakkasessa kahisteltiin taas seteleitä... Antennitkin vetää paremmin kun ne tehdään lumella ja pakkasella, sama näyttää pätevän kirpputoriinkin, varsinkin jos ei ole kuin sisätiloihin soveltuvat kamppeet ja liukkaat kengät.
Eräs ostaja lupasi hakea kerholta ne loputkin räkit, toivottavasti ei ole katteeton ostolupaus...

Kerholeiri

Uusi lista Ahvenanmaalle lähtijöistä:
-6JAV, -3KUN, -3LP, -3BN, -3KO, -3MMF, -3NWD, -3NXW. Lisää ilmoittautumisia PSE!

Kyselyn palautus

TNX palautuksesta, ei ne vieläkään myöhässä ole!
Palautusprosenttina on täten 52. Vastaukset kymysyksiin:

"Tarvitaanko jonkinlainen säännöllisesti ilmestyvä kerhotiedote OH3AB:lla?"
*Mikäli vain yhtään innostusta riittää, olisi todella mukavaa, jos tämä suuntaus jatkuisi. Säännöllisesti ilmestyvä voi ilmestyä harvemminkin, tosin minua miellyttää aina mahd.tiheästi ilmaantuva posti.

"Millainen sisältö siinä tulisi olla ?"
*Tieto lisää tuskaa, mutta ei tällä saralla. Ajankohtaista tietoa jäsenistä, tapahtumista, jutuista, kerhoilloista ym. Myös pikku pähkinät ovat olleet kivoja, mukavaa on ollut rentous ja huumori, antaa sanomalehtien ja uutisten edelleen tiukkailla, jatkukoon tyyli ennallaan ?

"Mitä mieltä olet infon vaikutuksesta kerhon toimintaan?"
*Taatusti piristää. Ainakin henk.koht. on taas tuntunut mukavalta jonkinlainen yhteenkuuluvuus, kun elämä muuten on niin "levällään". Ehdottomasti pitää mielenkiintoa yllä ja varmasti on omiaan myös kerholla aktiivisesti käyvien joukossa. (Ilman heitähän jäisi aika paljon juttuja pois.)

"Kuinka usein kerhoinfo pitäisi julkaista?"
*Tämä julkaisutahti on hyvä, useamminkin saa julkaista, mikäli kirjailija ei ryydy hi !!

"Jos jäsenistö.... , haluatko kuitenkin jäädä postituslistasta pois?"
*En missään tapauksessa !

Muistilista

* OH3AB:n kerhoillat keskiviikkoisin noin klo 18:00 SA
* 2m rigi päälle keskiviikkoiltoina 145.500 tai QSY viereiset ch:t
* SRAL:n bulletiini lauantaisin klo 15.00 SA, 3.685 MHz +-QRM
* OH3AB:n kokous 8.4.1998 klo 18.00 SA
* Tiistaitesti joka kuukauden ensimmäinen tiistai 2 metrillä
* Seuraava QSL postitusviikko: 16
* Kerholeiri Ahvenanmaalla 21 - 24.5.1998


VALKEAKOSKEN RADIOAMATÖÖRIT RY

OH3AB

KOKOUSKUTSU


Ylimääräinen vuosikokous

Alla olevat asiat ovat valmistuneet kokouksen hyväksyttäväksi, joten niiden saattamiseksi päätökseen pidämme "lisä" vuosikokouksen.

Kokous pidetään keskiviikkona kerhoillan yhteydessä 8.4.1998 klo 18:00 kerhotiloissa, Valtakatu 20, Valkeakoski.

Tulkaahan kaikki mukaan! Kahvitarjoilu jälleen, tervetuloa !

Käsiteltävät asiat

 1. Tilinpäätös vuodelta 1997
 2. Toimintakertomus 1997
 3. Vuoden 1998 talousarvio
 4. Vapaajäsen asioita
 5. Muita esille tulevia asioita

Käytännön ohje

Jos teet tietokoneohjelmaa niin älä koskaan samalla keitä perunoita !

Kerholla

18.3.98 kerhoillassa mukana -3NWD, -3HLY, -3KO, -3MMF, -3BN. Tehtiin yhdistysrekisteriin ilmoituspaperit nimenkirjoittajista. Ilmeni kiinnostusta kokeilla kevään aikana lumien vähentyessä pitkästä aikaa kettujahtiakin, jos osallistuttaisi kesäleirillä PM kisaan ! Ketut saattavat olla mukana Ahvenanmaallakin toukokuussa.
Eelillä oli mukana antennianalysaattori jota tutkittiin J-tikulla, vai oliko se päinvastoin... Hyvä resonanssi kuitenkin löytyi 145.200 MHz:n kohdalta. Ilmailumajakoita kuunneltiin LF:ltä 300 kHz tienoilta.
25.3. täyteltiin SRAL:n lähettämää kerhokyselykaavaketta ja suunniteltiin kerholle ovikelloa. Sen avulla myös avaimettomat pääsevät kerhoiltoina sisään jos alaovi on lukossa ja joku on jo kerholla. Toimintaperiaatteena on luultavasti valonsäde. Taskulampulla voi vilauttaa kerhon ikkunanpielessä olevalle "silmälle" jolloin ämyri kajauttaa hereille sisällä istujat. Valon näyttäjä saa punaisen ledikuittauksen kun ovikello soi. Systeemi on vielä "labraamatta" ja jos se ei toimi, kokeillaan jotain muuta mahdollisimman simppeliä systeemiä. Tietenkin hami voi käyttää vaikka 2 metrin fm kapulaakin...
Kerholla jutusteltiin maailmanparantamisaiheiden lisäksi siitäkin kuinka paikallinen VHF liikenne on vähentynyt melkein vähiin. Kaikki lienevät nykyisin paketilla monitoroimassa liikennettä. Jäi kuitenkin roikkumaan ilmaan millaisella idealla saisi OH3AB:n ympärillä olevat "radioaktiivit" ääneen 2 metrille kerhoiltoina. Näin voisi olla enemmän sakkia mukana kerhoilemassa kotoakin, jos ei muutoin ole sen sortin "hytinä" päällä että voisi piipahtaa kololla. Suurimmalla osalla taitaa olla vielä 2m rigi hengissä. Voitais vaikka tehdä J-tikkuja, yageja tms. antennikamaa kerhoprojektina jos "tilauksia" tulee.
Mitäs jos rakennettaisi selektiivikutsut 2 metrille? Jos et välitä kuunnella muuta 2 metrin liikennettä niin jokin "matolaatikko" pitäisi huolen että vain OH3AB:n kerholiikenne tulee kaiuttimeen... Rakennetaan systeemi vaikkapa niin pitkälle, että olisi selektiivikutsu kaikille erikseen ja sitten ns.yhteiskutsusignaali. Reissusta tullessa näkisi LED:stä että joku on kysellyt... Tai vieläpä niin, että nykyisin helposti rakennettava puhemuistipiiri taltioisi kyselijän viestin! Tai kasettinauhuri käynnistyisi aina kerholiikenteestä ja taltioisi koko rinkulan turinat sillä aikaa kun olet poissa kotoa. No, asia kerrallaan...

Jäsenluettelo 1.3.1998

OH3DU Leinivaara Antti  OH3IN Isola Kyösti   OH3JM Salakka Markku
OH3KO Vallius Kauko   OH3KOH Collin Topi   OH3KUN Lähteenmäki Teemu
OH3LP Paunasalo Kari   OH3LW Saari Eero    OH3MAF Velamo Veikko
OH3MEO Isotalo Jorma   OH3MMF Leppämäki Matti Lehtonen Satu
OH3ND Saresalo Vuokko  OH3NWD Piirola Eeli   OH3OV Sivula Tatu
OH3SM Räisänen Sakari  OH3VB Tuominen Erkki  OH3YS Salminen Pekka
OH3KNC Linkohaka Suvi   Linkohaka Seppo     OH6JAV Myyry Jari	
OH3NCA Voutilainen Erkki OH3HBH Rautiainen Juha OH3BN Numminen Erkki
OH3HLY Brand Jukka    OH3UJ Helenius Eino   OH3NKK Helenius Paavo

Olisi toivottavaa, ettei ylläoleva lista joutuisi ajelehtimaan esim. paperinkeräykseen tms. kenen tahansa käytettäväksi. Kerhon tietokoneessa on jäsenluettelon täydellisemmät tiedot.

oh3bn


Sivu on tehty 24 Maaliskuuta 2005
oh3lp