Valkeakosken Radioamatöörit ry.

Radioamatöörit saa uuden kerhotilan linja-autoasemalta
Linja-autoaseman sijainti on kerhotilana hyvä kuten myös radioamatöörien nykyisen paikan Valtakatu 20:n.
Kuva: Sirpa Rauhaniemi/arkisto

Radioamatöörit saa uuden kerhotilan linja-autoasemalta

Valtakatu 20:n eli entisen postitalon ullakkokerroksen huone on ollut yhdistyksen kerhotilana talvesta 1986.

Radioamatöörit ovat Valkeakoskella kyselleet kaupungilta uutta kerhotilaa, sillä Valtakatu 20:ssa eli nykyisessä musiikkiopiston talossa sijaitsevalla kerhotilalla ei ole tulevaisuutta.

Kaupunki luopuu rakennuksesta sitten, kun vapaa-aikakeskus valmistuu.

Uusi tila on löytymässä Valkeakosken linja-autoasemalta. Se sijaitsee aseman toisessa kerroksessa Apiankadun ja Sääksmäentien puoleisessa kulmauksessa.

Radioamatöörit voivat hiljalleen tehdä muuttoa linja-autoasemalle. Heille tuleva tila on on ollut viime vuodet käytännössä tyhjillään. Viimeksi siellä on varastoitu linja-autoasemalla aiemmin sijainneen kudontapisteen materiaaleja. Alkujaan tila on ollut varattuna kuljettajien toimisto- ja lepotilaksi.

Yhdistys on luvannut itse pintaremontoida tilan. Nykyisin käytössään olevista 25 neliöstä vanhan postitalon ullakolla se ei maksa vuokraa, koska radioamatöörit ovat osa vapaaehtoisen pelastuspalvelun kokonaisuutta.

Nyt suunnitellaan, että vuokraa ei peritä myöskään linja-autoaseman kerhotilasta. Sen sijaan Valkeakosken Radioamatöörit ry:n kanssa valmistellaan avunantosopimus radioverkon käyttämisestä kriisi- ja poikkeustilanteissa. Käytännössä kaupunginhallitus vuokraa tilan sisäisellä vuokrasopimuksella ja myöntää sitten tilan käyttöoikeuden avustuksena paikalliselle Radioamatöörit ry:lle.

Radioamatöörien laitteet toimivat sähkökatkosta huolimatta eivätkä ne ole riippuvaisia internet- ja puhelinyhteyksistä.

    Eila Saukkonen


Valkeakosken Sanomat 7.4.2003 A6
Verkojulkaisu 3.4. 6:00 - klikkaa