Valkeakosken Radioamatöörit ry.
oh3ab

KERHOINFO 3/1998


Uusia jäseniä

Vuosikokouksen yhteydessä liittyi jäseneksi Valkeakoskelainen Jukka Brand, OH3HLY. - Tervetuloa!!!

Vuosikokous

Vuosikokous pidettiin leppoisassa tunnelmassa 22.2.1998 kololla, alkamaan päästiin klo 13.30. Mukana olivat -3MAF, -3KUN, -3MMF, -3BN, -3HLY, -3KO, -3NWD. Seuraavanlaisia asioita merkittiin kokouksen pöytäkirjaan:

  1. Kokouksen avaus. Kokouksen avasi Eeli Piirola -3NWD. Puh.johtajaksi valittiin Veikko Velamo -3MAF ja sihteeriksi Eeli Piirola. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Matti Leppämäki -3MMF ja Teemu Lähteenmäki -3KUN.

  2. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

  3. Todettiin, ettei tilinpäätös ollut valmistunut kokoukseen mennessä. Päätettiin jättää asia hallituksen hoidettavaksi tilintarkastuskertomuksen valmistuttua.

  4. Toimintasuunnitelma vuodelle 1998 päätettiin jättää hallituksen mietittäväksi. Jäsenmaksu päätettiin pitää 40 mk:ssa ja kirjaamismaksu (liittymismaksu) 20 mk:ssa. Päätettiin, ettei toimihenkilöille makseta palkkiota.

  5. Johtokunnan jäsenten valinta. Valittiin puheenjohtajaksi Erkki Numminen,-3BN, varapuheenjohtajaksi Eeli Piirola, -3NWD. Johtokunnan jäseniksi Jukka Brand -3HLY, Matti Leppämäki -3MMF, Kauko Vallius -3KO, Teemu Lähteenmäki -3KUN. Varajäseniksi Kari Paunasalo -3LP, Erkki Tuominen -3VB. Tilintarkastajiksi Veikko Velamo -3MAF, Topi Collin -3KOH. Varatilintarkastajiksi Suvi Linkohaka -3KNC, Eero Saari -3LW.

  6. Muita asioita ei ollut.

  7. Kokouksen päättäminen, puheenjohtaja päätti kokouksen klo 14.46.

Heti perään pidettiin hallituksen kokous, jossa käsiteltäviä asioita oli mm. tilinpäätöksen saattaminen loppuun, matkan toteuttaminen Teiskon radioasemalle ja Heurekaan, osallisuminen "näyttelyaseman" kanssa joihinkin Valkeakosken tapahtumiin ja jäsenmaksulappujen lähettäminen. Hallituksen kokous päättyi klo 16.13.
    Keskustelua oli lisäksi kerhon avaimista, on avaimenhaltijoita, jotka harvoin käyvät ja toisaalta taas jäseniä jotka kävisivät kerholla muulloinkin puuhailemassa kuin keskiviikkoiltoina. Tehtiin "puhepäätös" yrittää pientä kierrätystä avainten osalta että "kysyntä ja tarjonta" saataisiin paremmin kohdalleen.
    Pienen varovasti tehdyn puhelinkyselyn jälkeen muutamia avaimia on jo luvassa palautua uusiokäyttöön. Lisäksi "muhimaan" jäi ajatuksia, miten saataisi vieläkin lisää uusia nuoria jäseniä harrastelemaan, esim. jonkinlaisen "opastamisen" kautta, jos esim. näyttelyissä saadaan tarttumaan mukaan kiinnostuneita. Liekö meillä ruutia varsinaisen kurssin pitämiseen?

Kerholeiri

Info 2/98:n lähtiessä oli varmoja lähtijöitä sen verran että mökin varauksen voisi tehdä jo varmuuden vuoksi ajoissa. Vaan kuinkas kävikään... se oli jo varattu. Löytyi 2. vaihtoehto ja sekin oli varattu samaan aikaan. Sitten olikin tehtävä uusi "syyni" koko saariston mökkitarjonnalle. Muutama suunnilleen sopiva löytyi, mutta kun puuttui sähköt, oli kallis tai pieni tai jokin muu asia tökki...
    Ei auttanut muu kuin etsiä qth pääsaarelta. Varattiin Viking Line:n luettelosta numero 101051. Se sijaitsee Lemland -nimisen "saaren" luoteisosassa, lähellä niitä uusia komeita tuuligeneraattoreita. Mökistä on luettelossa infoa:
    8 henkilöä, 75 neliömetriä. Keittiö/huone yhdistelmä, 3 makuuhuonetta, pesuhuone, suihku, wc, veranta, Jötul-kamiina, sähkölämmitys, -valot, -liesi uunilla, 1lk vesi, jääkaappi, pakastin, kahvinkeitin, imuri, puutarhakalusto, avoin piha, metsästysympäristö, oma soutuvene (4henk), onginta, kauppa 7 km, bussipys. 1,5 km. Maarianhaminaan 10 km, naapuri 150m puhelin 3km, ruokailupaikka 10 km, ranta 800m, maaranta. Henkilöiden määrää voinemme lisätä makuupaikkoina lattialla. Kuvassa se näyttää uudehkolta, mäntyjä takana, leikkimökkikin on.
    Mökki on varattu ajalle 21 -24. 5.1998 ja hinnaksi sille sanoivat k.o. ajalle 865,00 mk. Näin ollen saaristolautta vaihtuu vähän isompaan eli Viking Linen laivaan. Koko systeemistä on tehty "paketti", jolloin Eelin (-3NWD) 9 hengen auto + henget maksavat lisää 349,00 mk . Yhteensä 1214,00. Lisäksi -3BN on varannut paikan kaiken varalta mahdollisiksi lisäpaikoiksi ja "kauppakassiksi" mukaan 5 hengen auton (omaan laskuunsa).
    Jos joku haluaa viedä erikseen oman autonsa, hintaesimerkkinä voidaan mainita, että tammikuussa -98 maksoi 1 henkilö + pakettiauto 336 mk edestakaisin ilman hyttiä.
Ehkäpä tämä manner-Ahvenanmaan ratkaisu on sittenkin parempi, nyt on mahdollisuus kierrellä vapaasti ympäri Ahvenanmaata nähtävyyksiä katselemassa. Ainakin Kasteholman linnassa on tarkoitus käydä, samoin vankilamuseossa. Siellä riittää näkemistä kokolailla runsaasti, Krimin sodan aikaiset Bomarsundin linnan rauniot, museolaiva Pommern, merenkulkumuseo, ja vaikka mitä. Kerholle toimitetaan mainospaperia Ahvenanmaan nähtävyyksistä.

Leirille lähtijät

Mukaan on ilmoittautunut tähän mennessä -6JAV, -3KUN, -3LP, -3KO, -3MMF, -3NWD, -3BN.
Vielä lisää mahtuu mukaan!! Ainakin kahdella tulee olemaan telttakin mukana.

Kerholla

Keskiviikkoiltoina on käynyt vaihteleva määrä väkeä. Lieneeköhän tarpeen luetteloida tässä kaikkia kerhoiltoja, mutta jonkun päivän voisi silloin tällöin mainita. Esimerkiksi 25.2.98 paikalla oli -3LY, -3BN, -3KO, -3SM, -3NWD ja -3MMF. Katseltiin kerhon talousasioita ja mietittiin seuraavaa hallituksen kokouksen ajankohtaa joka voisi olla jo parin viikon päästä. Katsomme lähipäivinä sopivan kokouspäivän.
    Aiemmin kerholla on ollut puhetta pienestä pöydällä pidettävästä pylväsporakoneesta, sellainen olisi antennienkin rakentelussa tarpeen ja lisäisi kerholla mahdollisuuksia muuhunkin rakenteluun. Katsotaan kokouksessa tuleeko sellainen hankittavaksi.

GB antenni 2 metrille

Alla piirros antennista. Sellainen on tehty mökki ARP käyttöön ja toinen 2 metrille. Kerrostalossa se on melko näkymätön ja keveytensä takia voidaan kiinnittää vaikka muovisen viemärin tuuletusputken päähän. Rakentaminen on hiukan hankalahkoa, se on melkoinen vempula ennen liiman kovettumista, mutta kun sen tukee oikeaan asentoon niin työ onnistuu.
    Langan päät on tarkoitettu liitännäksi purkin päälle käämittävälle harvalle kelalle (n.5-10 kierrosta), joka oikosulkee staattisen sähkön jota muuten syntyy antenniin kilovolttitolkulla (kokemusta on). Kela lakataan lopuksi kiinteäksi. Viritettäessä haetaan ensin resonanssi 145.000 MHz ja maatasojen taivutuskulmalla etsitään impedanssi 50 ohmiin (SWR minimi).

Kysely kerhoinfosta

Kiitokset vastauksista !!
Suorastaan yllätti kyselyn tuomat positiiviset kommentit... Odotin kyllä enemmän toisinpäistä arvosteluakin, eivätpä nämä infopaprut ole olleet mitenkään korkealla tasolla pilattuja hi...
    Oli tarkoitus tehdä lyhyesti yhteenveto vastauksista, mutta rupeappa näitä nyt sitten "filtraamaan" siten, että juoni säilyisi. Taitaa olla parempi, että kirjoitetaan kaikki. Toivottavasti ei ole liian pientä tekstiä kun paperimäärää on yritetty vähentää. Kyselyjen palautusprosentti on tasan 50.

"Tarvitaanko jonkinlainen säännöllisesti ilmestyvä kerhotiedote OH3AB:lla?"
*Ei sen tarvitse olla säännöllisesti ilmestyvä. *Ei hullumpi idea jos joku viittii tehdä. *Julkaisijan päätettävissä. *Ei ehkä säännöllisesti ilmestyvää, mutta jäsenet varmaan arvostavat silloin tällöin tulevaa infoa. Säännöllisyys sitoo tekijää, ja kumma kyllä, jos joku "numero" ei sitten tulekaan ajallaan niin joku aina purnaa! *Kyllä. *Kyllä. *Ilman muuta tarvitaan.
    *Kyllä se pitäisi porukan ajantasalla. Tähän astiset tiedotteet on olleet mukavaa luettavaa. Kiitos. *Ei välttämättä. *On mielestäni tärkeää, että nyk.muotoinen kerhoinfo tulisi jatkossakin ilmestymään että ei-aktiivisetkin kerholaiset saavat tietoa toiminnasta. *Olis ihan hyvä.

"Millainen sisältö siinä tulisi olla ?"
*Vaihteleva ja vapaa. *Blondivitsit ihan hyvä kevennys. Kerhon kokouksista voisi olla infoa, esim. ketä oli viimeksi paikalla jne. Kuinka olisi kerhon jäsenten jonkinlainen esittely? Tiedämme toisistamme kuitenkin aika pintapuolisesti; lähentäisiköhän tuollainen? *Radioasiaa laidasta laitaan. *Tää on vaikea kysymys...hmm kokeilulappuset on näyttäneet ihan hyviltä.
    *Aloittamasi malli on ihan hyvä. *Ajankohtaista asiaa. *Tietoja ajankohtaisista asioista, Tietoja RA toimintaan liittyvistä asioista (esim infon 1/98 mukana ollut tietoisku oli hyvä.) *Antennitietoa. *Ehkäpä asiatekstin ohella joitain hauskoja muisteloita vuosien varrelta, jos on tiedossa; tms. *Tähän astisiin verrattavia, olleet hyviä. *Sisällöltä toivoisi ehkä vähän jotain infoja kisoista ja uusimmista dx peditioneista.

"Mitä mieltä olet infon vaikutuksesta kerhon toimintaan?"
*Kyllä varmaan on asiallista ja yhteishenkeä piristävää. Ainakin on joitakuita, jotka ylläpitävät 3AB:n henkeä. *Vilkastuttanee...
    *Parantaa kerhon jäsenten yhteenkuulumisen tunnetta. Pitää mukana myös ne jäsenet, jotka käyvät harvemmin kerhoilloissa. *Se on hyvä. *Pitäisi aktivoida, vaikka en saakaan itseäni liikkeelle näköjään. *Vaikee kysymys on tämäkin, mulla on semmoinen mielikuva, että kerho on ruvennut toimimaan paremmin, koska info kulkee ja ajatukset eivät jää vain ajatuksiksi. *Luulisi tuon saavan kerhon toimintaan uutta potkua.
    *No, ei se ainakaan vahinkoa tee, jos kukkaro kestää. Joskus kerhoinfoista on kasvanut laajempiakin julkaisuja, yli kerhon jäsenrajojen... *Se voisi vilkastuttaa. *Mielestäni on erittäin hyvä asia että on joku joka jaksaa puurtaa näinkin hyvän asian eteen yrittämällä saada "nukkuneet jäsenet" hereille, minusta tuntuu että oma mielenkiinto on taas kohoamassa juuri tämän infon ansiosta.

"Kuinka usein kerhoinfo pitäisi julkaista?"
*Aina silloin kun on jotain tapahtumassa. *Ei useimmin kuin kerran kuussa, paitsi "hätätapauksessa". *Tarpeen mukaan.
*Tarpeen mukaan, esim 4-6 kertaa vuodessa. *Jaa-a. *Ehkä kerran per 2 kk tai tarvittaessa. *Riippunee aika paljon julkaisijan motivaatiosta, vähintään kerran puolessa vuodessa, hi. *Asioiden niin edellyttäessä. *Kun siltä tuntuu. 4-5 kertaa vuodessa saattaisi riittää, vähempikin otetaan vastaan. *Kerran kuussa riittää normaalisti. *Mielestäni aikaisempi tyyli on ihan ok.

"Jos jäsenistö.... , haluatko kuitenkin jäädä postituslistasta pois?"
*En. *En. *Haluan olla ilman muuta mukana saamassa kerhoinfoa. *En. *Riippuu kustannuksista. *En. *No, enpä tietenkään!
*En helskutissa! Kustannukset pitäisi kuitenkin panna jäsenmaksuun. Paitti että eiköhän me vapaajäsenet kuitenkin maksettais tilausmaksu, hi ! *Kyllä. *Ei !! *En halua.

A4 saasteen tekemisestä

Kaipa tässä täytyy kertoa, että tulihan tuota pitkään mietittyä, ennen kuin ensimmäinen info lähti.. Tähän sopii erinomaisesti se vanha sanonta: "joka leikkiin ryhtyy... " jne.
    Kun ensimmäinen "proto" happani kovalevyllä aikansa ja pähkäily homman järkevyydestä sai loppunsa niin päätin, että menee sitten syteen tai saveen niin tästä lähtee... Tekeväthän jotkut RA:takin ja toiset jotain muita lehtiä ja niin edelleen, miksei sitten joku värjäilisi mustaksi paria aanelosta, levikkihän on vain alun kolmattakymmentä. Ja bitin murskain tekee likaisen työn kaffipannua ladatessa. Toinen puoli paperista mustuu sitä kaffeeta hörppiessä. Näissä hommissa on koneet aika mukavia apureita.
    Jotkut tuntuvat mietiskelevän tämän infon kustannuksia. Eivätpä ne isoja ole, kerralla menee 23 * 2 (joskus jopa 3) valkoista A4 paperia, 22 niittiä, 6 postimerkkiä. Yhdellä neljänkympin mustepullolla tulee kaksi ajoa ja isommalla enemmän ja halvemmalla. Se vastaa suurinpiirtein kahta litraa keppanaa jääkaapissa... Mitä levitykseen tulee niin se on "no problem". Toijala menee mukavalla kävelykierroksella, tallaan muutenkin usein ja paljon vanhaa turkuradan pohjaa. Valkeakoski ja ympäristö hoituu autolla töihin mennessä ja töistä tullessa. Odotan vain fillarikelejä ja keväisiä iltoja!
    Nyt täytyy ruveta silmäilemään näitä lappuja tehdessä tuota sisältövastausten osastoa. Tähän saa kaikki muutkin kirjoittaa omia juttuja, tai mitä tahansa asioita joita voisi välittää kerhon "sisäisessä jakelussa". Tai ohjeita näiden prujujen tekoon. Postia vain tänne kerrostalokämpän vaatekaapista kyhättyyn hamshack-mediapajaan. Paketillakin, OH3RBA tai OH3RCE välittää. Tai korpulla, tämä työkalu on vain Windows:n Write. Osoite: OH3BN Valtatie 3 as 21, 37800 Toijala.

Toukokuun maisema Ahvenanmaalta, Eckerö, Käringsund. Vuosi 1997.

OH3BN


Sivu on tehty 24 Maaliskuuta 2005
oh3lp