Valkeakosken Radioamatöörit ry.
oh3ab

KERHOINFO 6/1999


SRAL:n syyspäivät Waltikassa 12-14.11.99

Tervetuloa mukaan!! Järjestäjänä toimii SRAL, päällikkönä on Markus OH3RM. Otamme OH3AB:n porukalla jollakin tavalla osaa käytännön töihin syyspäivien aikana, -3NWD rakentelee ripiitterin 70 cm:lle kerholle ja me muut istumme "respassa" vastaanottamassa tulijoita ja "meklaroimme" kirpputoria ja teemme muuta tarpeellista. Kerhollemme on luvattu töihin osallistumisesta jokin palkkio, että eiköhän mennä. Mitä isommalla porukalla tehdään, sen helpommalla selvitään.
    Kerhon pikkujoulu mennee siinä samalla, siihen ei ole vielä erikseen ohjelmaa mutta joku kerhon jäsenistä saisi ottaa sen osan hanskaansa. Riittääkö ohjelmaksi, että OH3AB jäsenet ovat tonttulakki päässä..? Alla pätkä SRAL:n bulletiinia.

Syyspäivät ja syyskokous Valkeakoskella

SRAL:n kolmannet syyspäivät järjestetään Rantahotelli Waltikassa Valkeakoskella 12.-14. marraskuuta. Syyspäivien ohjelma alkaa hiljalleen olla kasassa. Perjantaina saapuville on DX-sauna lämpimänä odottamassa ja ohjelmassa on vapaata rupattelua. Lauantaina on esitelmien ja meetinkien vuoro. Pääohjelmana Heikki Stenberg pitää esitelmän ylijännitesuojauksista yleisellä tasolla sekä kohdennettuna radioamatööriasemaan. Ohjelmasta löytyvät normaalit DX-, kilpailu-, V/U/SHF-, yms. forumit sekä tietenkin YL- ja HandyHam -meetingit. Lauantai-iltana illallinen alkaa kello 18.30.
    Saatuamme vatsat täytettyä maittavalla ruualla laitetaan jalalla koreasti A. Aallon rytmiorkesterin tahdissa. Jos et ole ostanut majoituspakettia joka sisältää illalliskortin, niin illalliskortteja saa perjantaina ja lauantaina ilmoittaumispisteestä. Tila ja ruoka eivät lopu kesken. Sunnuntaina klo. 11.00 alkaa syyskokous. Kokoukseen ilmoittautmisia otetaan vastaan koko viikonlopun ajan. Lisätietoja syyspäivistä saat internetistä osoitteesta www.sral.fi/syyspaivat tai kysymällä liiton toimistosta.

Radiosuunnistuskisa korkeakankaalla 11.9.1999

Selvisimme rupeamasta kunnialla. Sääkin suosi tosi upeasti. Kaikki asiat menivät "putkeen". Kisa alkoi kettujen käynnistymisenä klo 12:00:00 SA, ja ensin tarkistettiin kaikkien kettujen toimivuus ja ensimmäinen lähtijä starttasi 12:05:00. Järjestäjäporukassa olivat mukana: -3KUN, -3NWD, -3VB, -3KO, -6JAV, -3MAF, -3LP, -3BN ja "kosulttiapuna" palkintoasiassa -3MMF ja -3PP sekä sääntöasioissa -2NWM. Lisäksi tärkeä muonituspuoli oli Jaanan (xyl/-3bn) + Johannan hanskassa. Palkintoja ja paikalla tehtyjä diplomeja oli jakamassa SRAL:n puolesta Jari -2BU joka myös hoiti puhepuolen.
    Tätä suurta tapahtumaa myös radioitiin oikein BC puolelle, Tampereen radiosta Seppo Lehtonen ilmestyi linkkiautoineen paikalle ja varttitunti lähetystä puolenpäivän tienoilla lähti suorana meidän kisoistamme! Eeli, -3NWD toimittaa meille kopion haastatteluista jota säilytettäneen kerholla. Lisäksi oli aiemmin Valkeakosken sanomissa kisasta pikku jutun pätkä. Koko kisa maksoi pyöreästi vähän alle pari tonnia, ja SRAL oli budjetoinut siihen kaksi ja puoli. Lähetämme SRAL:lle kuluista laskun kun saamme kaikki kuitit pankista.

Radiosuunnistuskisan tulokset Valkeakoski, Korkeakangas 11.9.1999 Järjestäjä: Valkeakosken Radioamatöörit r.y. OH3AB / OH2OOO Tulosjärjestys Järjestys sarjoissa Aika Rasteja 1. OH2JKU Kimmo Lehtosaari 1 yleinen 01:07:52 5 2. OH2NWM Hannu Launto 1 OT 01:13:41 5 3. OH2MD Juhani Lehtosaari 2 OT 02:23:26 5 4. OH2BT Risto Tiilikainen 3 OT 02:37:33 5 5. OH2BOW Hannu Määttänen 4 OT 03:31:11 5 6. OH3KQ Kauko Koskinen 5 OT 04:52:36 5 7. OH2BHQ Olavi Tammi 6 OT 01:28:08 1

Sarjamäärittelyt:
Naiset
Juniorit = ->...17v.
yleinen = 18...39v.
OT       = 40...->v.
Kilpailija, joka kuluvana vuonna täyttää vanhemman sarjan iän, kuuluu nuorempaan sarjaan.

Radiosuunnistus taitaa olla nousussa! Kisoissa oli yksi uusi tulokas ja puhelin on soinut k.o. asiasta silloin tällöin, kyselyjä tulee, millaista touhua se on ja onko siitä mitään kirjallista tietoa... Oliskohan syytä viilata ketut ensi kesäksi teräkuntoon.

Pärjäsimme SRAL:n VHF/UHF/SHF -kisoissa

Tulokset olivat RA:ssa 10/99. Kilpailu oli 24h mittainen, alkoi la 3.7.99 klo 17:00 SA. Säännöt ovat RA:ssa 6/99. Olimme ainoastaan 144 MHz bandilla Multi Oper. -luokassa ja QTH Annulan torni.
    Saavutuksemme oli OH-maan osalta YKKÖNEN ja pohjoismaissa KOLMONEN! Kannatti taktikoida ja pysyä vain 144 MHz:lla, tosin ei olisi muille bandeille päästykään ilman lainalaitteita... Edellämme oli vain kaksi ruotsalaista. Pistemäärämme oli 15493 ja paremman ruotsalaisen 214010, toiseksi tulleen 162722. Ihmettelemme vain, miten niin tyhjältä kuullostaneelta bandilta sai sellaiset pistemäärät...

Uusi jäsen kerhollemme

Lokakuussa kerholle liittyi Valkeakoskelta teknisen luokan hami, OH3HTI, Mauri Vainio. Tutkinto Maurilla oli kesäleirillä -99 Jämsässä. Terve tuloa mukaan! Jorma, -3MEO taisi vihjaista Maurille kerhomme olemassaolosta.

Kerhon uusi QSL -kortti menee painoon

Uusi QSL -kortti on valmis painettavaksi. Siinä on molemmat kerhon tunnukset, OH3AB ja OH2OOO, koska vanhat kortit ovat jo vähissä ja niitäkin olisi pitänyt tehdä. Kortin alustavan mallin monet ovat nähneet ja kommentoineet. -3MMF, -3MAF ja 3BN ovat olleet asialla, ehkä kaksi viimeksi mainittua eniten. Korttia saa kyllä vieläkin kehua ja moittia, mutta on erittäin myöhäistä vaikuttaa asiaan... niitä tulee 10 000 kappaletta. Kortin taakse tulee sponsoreiden ( Ilmailulaitos, Hackman TTT, UPM kymmene) logot ja internet sivujen linkit. Kortit tekee Turun kirjapainoammattikoulu josta tuli paras tarjous.

Kerholla

Kerhoilloissa on ollut vaihtelevasti porukkaa mutta tuleva talvikausi näyttää piristävän: Keskiviikkona 27.10.99 oli kololla 7 ihmistä, -3KO, -3KUN, -3VB, -3HTI, -3BN, -3SM, - 3NWD. Katseltiin bandilta satelliittikuvia ym. Pitäisköhän ottaa kerhoiltojen ohjelmaan kahvit, kerholla on uusi kahvipannukin käytettävissä. Kerhoiltojen osanottoa on ollut omiaan lisäämään avaimet, joita on kopioitu lisää sitä mukaa kun on ollut tarvis.

Kerhoinfoasiaa

Edelleen kerhoinfo etsii muotoaan. Tällainen hieman vaihtelevavälinen kerhoinfo on parempi, niinkuin Veikko -3MAF sanoi. Reilusti yli puolet kerhon jäsenistä voidaan tavoittaa sähköpostin kautta ja sehän melkoisesti helpottaa jakelupuolta. Infon teko meinaa joskus jäädä muiden projektien jalkoihin mutta eipä tästä kai kannata painetta ottaa...
    Koska vuosikokousilmoitukset tulevat olemaan edelleenkin maksetussa lehti-ilmoituksessa niin sen myötä saisimme käyttää ilmaiseksi "seuratoiminta" -palstaa. Sitäkin voisimme jotenkin hyödyntää, olisi kerhomme mainittu usein lehdessä, ehkäpä sitä kautta saisimme lisää uusia jäseniä?

Miten workitaan ensi vuosi "millennium" -kutsulla OH2OOO ?

OH2OOO oli jo bandilla äänessä, Veikko, -3MAF workki sillä ensimmäiset QSOt Korkeakankaan suunnistuskisoista tapahtuman kunniaksi.
    Jotkut ovat ottaneet satasella osaa uuden kutsun maksamiseen (1000 mk). Ratkaisematta on vielä miten workkimisen kanssa menetellään. Onko maksuun osallistuneilla etusija käyttöön vai miten? Sovimmeko, että workimme k.o. kutsulla tietyn ajan kotoa kukin vuorollaan, maksumiehet ensin? Jospa idean keksijä Veikko aloittaa? Sitten muut sitä mukaa kuin kellekin parhaiten sopii. Tietenkin kerhoasemalta voisi OH2OOO kutsulla workkia kuka tahansa kunhan sitä ei samanaikaisesti käytettäisi myös muualta? Keksikääpä hyvä systeemi, vuodenvaihteessa pitää olla valmista !!!

Muista!

SRAL:n syyspäivät Waltikassa + kirpputori ja kerhoillat keskiviikkoisin.

73 de oh3bn


Sivu on tehty 26 Maaliskuuta 2005
oh3lp