Valkeakosken Radioamatöörit ry.
oh3ab

VUOSIKERTOMUS 1999


Yleiskatsaus 1999

Kerhotoimintaa on riittänyt mukavasti. Olimme mukana viime vuotta enemmän muutamissa isohkoissa koko Suomessa näkyvillä olleissa asioissa. Kerholle tuli toinenkin radiokutsu: OH2OOO jota himoitsivat monet muutkin OH-amatöörit, me vain ehdimme ensin lähettää lupa-anomuksen. Aloimme käyttää vuoden 2000 alusta. Uusi kaksikutsuinen QSL kortti laitettiin työn alle.

Jäsenistö

Jäsenten määrässä on ollut hiukan lisäystä. Vuonna -99 mukaan on tullut Mauri Vainio OH3HTI, Markus Ilvonen OH3RM ja Jaana Numminen. Eroilmoitus on tullut Satu Lehtosen osalta.
Jäsenlistalla oli vuoden lopussa tasan 30 nimeä.

Kerhotilat

Suurin parannus on tapahtunut avainten osalla, enää emme tarvitse mattoa alaoven välissä sillä nykyisin saadaan kopioitua avaimia lisää. Niitä on kuitattu jo 4 kpl. Pidämme itse kuittauskirjanpidon uusista kopioista ja lisäksi jäsenluettelossa on merkintä kellä avain on. Syksyllä täytyi soitella taas talkkarin apua lämmityksen takia. Nyt toimii taas wc:n patterikin joka on ollut kauan kylmänä. Vakuutuksiin ei tehty muutoksia.

Kokoukset

Vuosikokouksen lisäksi pidettiin yksi johtokunnan kokous 21.2.99. Joitakin pikkuasioita ratkaistiin kerhoilloissa.

Kerhoillat

Keskiviikkoiltaisin on ollut mukavasti jäsenistöä paikalla. Vähissä olivat ne keskiviikkoillat että kukaan ei ehtinyt poikkeamaan.

Laitehankinnat

Suuria muutoksia kaitteistojen osalta ei ole tehty. RTTY, PSK31 ja SSTV tuli mahdolliseksi nykyisen tietokoneen avulla ohjelmistoilla ja välikaapelilla HF-radioon. Kerhoilloissa on ollut puhetta sellaisen vertikaaliantennin hankkimisesta jolla pääsemme myös WARC bandeille koska HF rigissä ne jo ovat.

Leirit ja tapahtumat

Vuonna 1999 oli tapahtumien määrä pienempi mutta se mitä tehtiin, oli osittain tavallista suurempaa.
    12-14.3.99 Olimme SRAL:n talvipäivillä Vantaan Tikkurilassa.
    22.5.99 pystytimme näyttelyaseman "Hämeen Loiskis" -tapahtumaan vierasvenelaiturien tuntumassa.
    Heinäkuussa osallistuimme SRAL:n kesäleirille Himoksella ja loppukuussa pidimme taas oman pienen leirin "Lake Shore Meeting", Kalvolan puolella Kokkijärven rannassa.
    SM-tason radiosuunnistuskilpailut olivat v.-99 kerhomme järjestämät. Kisat pdettiin Valkeakoskella Korkeakankaan hyvässä suunnistusmaastossa. Silloin oli äänessä ensi kerran myös OH2OOO.
    Marraskuussa olimme mukana vähän isommassakin, SRAL:n syyspäivät pidettiin Waltikassa Valkeakoskella jossa olimme toteuttamassa asiaan liittyviä käytännön töitä. Syyspäivien kävijämäärä oli noin 250 henkilöä. Bulletiini luettiin kerholtamme (Markus, -3RM) ja käytettiin jälleen tunnusta OH2OOO.

Kirpputorit

Kolme kertaa laitoimme kirpputorimyyntimme käyntiin: Talvipäivillä, kesäleirillä ja syyspäivillä. Saimme ihan kohtuullisesti niistä katetta kerhon tilille. Jorma -3MEO oli erityisen merkittävässä osassa järjestämässä myytäviä kirppuja. OH3VB tehtaili myös muutamia 145 MHz tehonjakajia kirpputorimyyntiin ja kaikki meni kaupaksi.

Radiokilpailut

HF-kilpailuissa emme juurikaan olleet. VHF:llä sentään jonkin verran. Heinäkuun alkupäivinä oli SRAL:n pohjoismainen VHF, UHF, SHF kisa jota olimme ajamassa Annulan tornista. Olimme vain 2m bandilla ja pääsimme kolmanneksi siltä osin. Emme kuitenkaan sillä yltäneet pokaaleille, Jos olisi ollut kaikkien bandien yhteispisteitä samassa suhteessa, olisi silloin ollut toinen tilanne.
    Joka kuukauden VHF testeissä olimme muutaman kerran, vähemmän kuin viime vuonna.

Kerhon talous

Lievää kohentumista kirpputorien kautta saatiin pitkin vuotta. Suunnistuskisoista saimme kuittien perusteella omamme pois, siitä ei tullut muita tuloja. OH2OOO lupa rahoitettiin pääasiasssa "hattukeräyksellä" jäsenistön kesken. Uutta QSL korttia varten etsittiin sponsoreita ja suurin osa painatuskuluista saatiinkin kokoon. Viime vuosikokouksessa päätettiin laittaa tyrkylle vapaaehtoinen ylimääräinen "kannatusmaksu" jäsenmaksun yhteyteen. Se tuotti muutamia satasia. SRAL:n syyspäivistä tulikin sitten merkittävin kohennus. Kerhon tilillä on ollut vuonna -99 melkoisesti liikennettä jos verrataan aikaisempiin vuosiin.

Tiedotustoiminta

Kerhoinfon tekoa on jatkanut -3bn vaihtelevasti. Tietoa on levitetty pääosin sähköpostin kautta. Nuorison keskuuteen Akneen meni kerhostamme jonkinlainen "mainos" mutta yhteydenottoja ei ole tullut. Kerhomme tuli esille myös internet sivuille Teemun oh3kun -toimesta.

Koulutus

Kursseja tms. ei ollut vuonna -99. Vaikka SRAL:n kautta sellaistakin tietoa oli, että meillä olisi mahdollisuus kurssin pitoon, ei yhtään kyselyä ole tullut. Radiosuunnistuksen osalta on hiukan paremmin, pari aloituskoulutusta on tullut pidettyä joista ainakin yksi tuotti innokkaan suunnistajan. Radiosuunnistuksen aloituskoulutuksille olisikin kysyntää.

OH3BN


Sivu on tehty 26 Maaliskuuta 2005
oh3lp