Valkeakosken Radioamatöörit ry.
oh3ab

KERHOINFO 2/2000


Kerholla ja antennitalkoissa on ollut vaihteleva määrä jäseniä paikalla

Vuoden -99 lopussa ostimme kerholle toisenlaisen HF- vertikaaliantennin, R7:n. Se asennettiin talkoilla vanhan GP:n tilalle sunnuntaina 30.1.2000 osaksi räntäsateessa. R7 on antenni, joka toimii 7, 10, 14, 18, 21, 24, 28 MHz bandeilla eikä se tarvitse radiaaleja. Talkooväkeä kertyikin, -3HTI, -3NWD, -3VB, -3BN, -3HLY, -3KO.
    Kerhon varastoista ei löytynytkään paksua 50 W koaksiaalia mutta 75 W kaapelia oli senkin edestä. Apu löytyi kun Jukka, -3HLY käväisi hakemassa ihan "tuliterää" vaahtoeristeistä ja liittimiä.
    R7:n toiminta tarkistettiin Ekin, -3VB:n analysaattorilla ja todettiin 7, 10, 18 MHz bandien tarvitsevan hiukan lisäsäätöä kevätauringon aikoihin. SWR mittari piti hyvin yhtä analysaattorin kanssa. Eniten oli pielessä 7MHz mutta muilla bandeilla pääsee workkimaan ennen lisävirittelyjä. Eeli -3NWD piti koeQSO:n 14 MHz:lla.

VHF testiä Ylöjärveltä

Vuosituhannen ensimmäinen VHF testi käytiin kokeilemassa Ylöjärven tornista 4.1.2000. Keikka oli lähinnä koeluontoinen, kokeiltiin miten samassa tornissa olevat muut lähetteet, kuten KAUHA tunkevat läpi vastaanottimeen. Kyllähän niitä lähetteitä tuli lävitse. Eeli puhui kerholle siellä tornissa olevat vanhat ARP laitteet ja niissä olevilla onteloresonaattoreilla saatiin filtrattua häiriöt pienemmiksi.
    Meillä oli käytössä vain GP antenni joka teetti taas töitä: ei toiminut ollenkaan. Pitkällisten töiden jälkeen löytyi vika kaapelista, siinä oli vaippa poikki. Tehtiin pikadipoli niin kuin joskus ennenkin ja saatiinhan sitä muutama kilpaQSO pidetyksi. Ylöjärven torniin kuljetaan hissillä, siellä on keittiökin ja kaikki...
    Helmikuun VHF-testin ajoi -3bn Toijalasta, autovian takia ei testiä saatu ajettua Ylöjärveltä.
    Helmikuun RA:ssa kerhomme oli maljakilpailuissa 27:s !! vaikka testiworkkiminen olikin hiukan laimeahkoa. Katsotaan, jos maaliskuun testi ajetaan Ylöjärven tornista.
    OH2OOO äänessä Uudella kutsulla on pidetty jo iso läjä QSOja, tätä kirjoitettaessa 2000 QSO:n raja on jo takana. OH3MAF aloitti, sitten OH3KOH, OH3BN, OH3MEO joka on tähän mennessä workkinut eniten, pitkälle toistatuhatta QSOa. -3BN sai jo melkein yhden lokisivun täyteen... -3MAF ja -3KOH yhteensä vähän yli tuhat. 10000 uutta QSL korttia haettiin tammikuun 5. päivänä Turusta (-3bn). Nyt niitä taas on ainakin vähäksi aikaa...

SRAL:n kerhokysely

Posti lähti 17.2.99 jolloin ehti hyvinkin ajoissa perille. Kyselyyn vastaamisen seurauksena on, että SRAL ei lähetä kerholle jäsenmaksua.
    Tehdäänkö matka Tarto:on ? Suvi, OH3KNC puhui että jos vaikka kävisimme käymässä ja katsomassa millainen paikka on Tarto. Otamme asian kerhoiltojen keskusteluun, ehkäpä alkukesästä teemmekin tällaisen retken Eestin maaperälle. Suvi on siellä opiskelemassa.


Vuosikokous Pidettiin sunnuntaina 6.2.2000 kerholla klo 13:00 sa kahvittelujen lomassa

 

Kokouksen nuiji -3bn, sihteerikkönä toimi -3nwd. Pötyäkirjan tarkastajina -3hly ja -3ko. Suurin osa työjärjestyksen riveistä meni tavallisiin kokousmuodollisuuksiin. Varsinaisia asioita vapaamuotoisena luettelona:

Kokous venyi samoihin mittoihin kuin nopeimmat SRAL:n kokoukset, joskus klo 16 aikoihin lopetettiin. Pj tunnustaa olevansa edelleen vähän vihreä.. kokouksen työlistasta meinasi unohtua vähän muutakin kuin vara pj:n valinta, mutta Teemu jatkanee vara pj:na edelleen...

Johtokunnan kokous 16.2.2000
Kokous oli kerhoillan yhteydessä. Läsnä oli melkein koko uusi johtokunta, lisäksi monta muutakin kerhon jäsentä tekemässä hyviä ideoita johtokunnan päätettäväksi, yhteensä 9 henkilöä: -3NWD, -3HLY, -3BN, -3HTI, -3KO, -3SM, -3HVR, - 3LP + xyl.

Pääasiana oli tehdä jotain sääntöjen tapaista kerhon radiokutsujen käytöstä. Tämä siksi, että vältettäisiin tilanne, että sama kutsu olisi äänessä HF:llä samanaikaisesti kahdesta eri QTH:sta, siitä voi tulla hiukan ihmettelyjä...
    Säännöt työstettiinkin, se on puhtaaksikirjoitettuna kopiona kerhon ilmoitustaululla. Samalla saatiin aikaiseksi kerhon ilmoitustaululle lista, jossa / johon voi laittaa varauksen oh2ooo:n workkimiseen.

Johtokunnan kokouksessa teki hienon idean esityksen OH3LP: Onko mahdollisuuksia saada internet yhteys kerholle? Teknisesti se on aika helposti tehtävissä, kaapelin veto kololta alas Musiikkiopistolla olevaan kaupungin tietokoneverkkoon. Nopeampi tietokone pitäisi jostain löytää, mutta se ei liene iso ongelma. Internet asiasta on jo aloitettu neuvonpito kaupungin tietohallintopäällikön kanssa, joka ei onneksi ideaamme tyrmännyt, vaan laittoi mietintämyssyn alle. Kuulemme ehkä lähiaikoina mitä kaupunki on tästä päättänyt. Toivotaan parasta, netti olisi hyvä kerhoaktiviteetin lisääjä ja nykyaikainen juttu.

Uusia jäseniä kerholle!

9.2.2000 mukaan tuli Jari Sundberg, OH3HVR, Pälkäneeltä. Tekninen luokka. Tervetuloa porukkaan!! Liitteenä viime vuoden toimintakertomus ja uusi suunnitelma sekä jäsenmaksulappu.

73 de oh3bn!


Sivu on tehty 27 helmikuuta 2001
oh3lp