Valkeakosken Radioamatöörit ry.
oh3ab

KERHOINFO 3/2000


Johtokunnan kokous jälleen 1.3.2000

Kokouksen asialistalla aiheita oli vain yksi. Hiukan pohjustusta: ehkä saamme internet yhteyden kerholle!! Kaupungin tietohallintopäällikkö ei löytänyt asialle estettä ja kerhollemme ei tule siitä erikseen lisäkustannuksia. Suoraan kaupungin verkkoon emme pääse mutta sen välityksellä ns. "yleiseen maailmaan" joka tässä on tavoitteenakin. Nopeutta nettiin pitäisi tällöin olla tuhdisti enemmän kuin normaalisti kotoa lankapuhelimella. Rakennamme läjään sopivan tietokoneen ja asennamme kaapelin kerholta Musiikkiopistolle jonka kautta liitymme kaupungin tietokoneverkkoon. Johtokunta käsitteli kerhon uuteen tietokoneeseen tarvittavien osien hankintaa.

Kokouksessa läsnä -3NWD (siht.) -3BN (pj) -3HTI, -3SM, varajäsenistä - 3KO, -3LP. Lisäksi neuvoa antamassa muutama muukin kerhon jäsen. Alkuperäisen aikataulun mukaan ennen kesälomia pitäisi olla valmista mutta kuitenkaan vielä syyskuun alussa ei nettiyhteyttä ollut.

VHF testit

Helmikuun VHF-testin ajoi -3bn Toijalasta. Maaliskuussa veimme 6/6 el. antennin ja tavarat Ylöjärven torniin (-3nwd, -3bn) . Antennin asennuskeli oli sellainen, ettei muuta vaihtoehtoa olekaan kuin antennin täydellinen toimiminen... tuuli oli lievästi sanottuna kova, koottu antenni tornin katolla liikkui tuulen voimasta kohti hyvinkin tarpeellisia kaiteita. Lunta ja jäähilettä liikkui ilmassa samalla voimalla.
    Asennustöiden mausteeksi saatiin pieni ääninäyte "kuikalta", siis paineilmalla toimivalta palopilliltä... oli viittä vaille, ettei mennyt kakspunttiset pyykkiin, niin hyvin se kuuluu kolmen metrin etäisyydeltä. Meillä on lupa jättää antenni kiinteästi torniin.
    Maaliskuun testissä QSOja tuli 61 pisin vähän yli 400 km oh8 -maahan. Kokonaispisteiksi tuli 16826. Seuraavaksi ehdittiin kisailemaan kesäkuussa, 19085 pistettä. Sitten elokuussa, 24905 pistettä.

SRAL:n kesäleiri Messilässä

Kerholta leirille tuli ainakin -3nwd, -3vb, -3nxw, -3bn, - 6jav, -3kun, -3rm, -3hvr, -3hti. Kirpputorille veimme taas melkoisen läjän myytävää ja rahaakin tuli useampi satanen. Leirillä keli oli ajoittain turhan kosteaa, mutta pääosin sentään selvittiin kuivin kamppein.

Kerholle dipoli 80m bandille

Elokuun viimeisenä keskiviikkoiltana urakoimme uuden dipolin kerhon katolle. Antennin toinen pää menee napuritalon katolle ja syöttöpiste on nyt siinä putkessa johon vanha trappidipoli oli kiinnitetty. Antennin viimeinen pää on kiinni kerhon mastonpätkässä. Virityskohta on ehkä hiukan ylhäällä, n.3,7 MHz mutta jos viritystarvetta alemmaksi on, se sitten tehdään.
    Saimme kaupungilta luvan kiinnittää antenni naapuritalon (Valtakadun varrella) katolle, jolloin lankojamme ei ole kulkuväylien yläpuolella. Antenni tuntuu jopa toimivan! Se tehtiin siitä paksummasta "killusta" eikä lankaa kuorittu joten sen pitäisi kestää syöpymättä melko kauan. Eristimet tehtiin 20mm paksusta pleksistä. Lisäksi syöttöpisteeseen laitettiin tehtaan tekemä symmetrointibaluni. Katolle uskalsivat mennä -3HVR ,-3NWD ja -3VB.

Työkaluhankintoja kerholle

Kesäleirin 2000 kirpputoritulot käytettiin pääosin työkalurepun täyttämiseen. Nyt voi kerholla jo värkkäillä kaikenlaista ilman omia työkaluja. Yritettiin katsoa hiukan laadun perään, että ovat sellaisia joilla voi tehdäkin jotain. Vieläkään työkalureppu ei ole "täydellinen" mutta ainakin hyvä alku.

Valkeakosken Sanomat

Silloin tällöin mutta harvakseltaan on kerhomme ollut näkyvillä Valkeakosken Sanomien "seuratoimintaa" -palstalla. Ehkäpä joku radiopuuhista kiinnostunut ottaa joskus yhteyttä kun huomaa paikallislehdessä asiaan liittyvän kerhon olemassaolon. Ilmoitus lehden toimitukseen on helppo laittaa fax modemin avulla.

Kerhoillat

Koko kesänä ei liene ollut yhtään "tyhjää" kerhoiltaa. Kävijöitä on ollut aina abt. 2-8 väliltä. Toisinaan jopa muistamme ottaa kaffeepullaakin mukaan. On ollut hiukan ajatusta tehdä mopesta radio kiinteästi paketille, siihen olisi käyttää oma tietokonekin. Bandilla olemme olleet pääasiassa kutsulla oh2ooo, 80:llä kotimaan foneosastossa se tuntuu olevan aika haluttua tavaraa.

QSL kortit kulkee

Uusi QSL manageri OH3LQK ilmoittelee silloin tällöin kerhollemme tulevista korteista. OH3BN hakee kortit ehtiessään Lempäälästä. Kannattaa käydä katsomassa kerhon lokeroista olisiko tullut kortteja. Suurin korttiläjä tulee kutsulle oh2ooo ja niitä löytyy isosta pahvilaatikosta kerholta.

Kerhon leiri

Kerhon leiri on jäänyt tänävuonna väliin, ehkäpä ensikesänä? On ollut sellaistakin ajatusta jos osallistuisimme joskus lähivuonna SRAL:n leirin järjestämiseen...? Yhdessä jonkin toisen kerhon kanssa ? Omat "paukut" koko hommaan ei taida riittää? Mainittakoon, että SRAL on ollut talousvastuussa näissä leiriasioissa ja on toiminut "ylimpänä päällikkönä". Seuraava kerhoinfo tehdään kun jos ehditään.

73 de oh3bn!


Sivu on tehty 27 helmikuuta 2001
oh3lp