oh3ab

VUOSIKERTOMUS 2000


Yleiskatsaus 2000

OH2000

Toiminta kerhossamme on pysynyt mukavasti yllä. "Vuoden tapahtumana" voitaneen pitää sitä, kun otettiin käyttöön uusi tunnus OH2OOO. Tunnusta käytettiin alkuvuodesta urakalla. Veikko -3MAF aloitti. Sitten seurasivat Jorma -3MEO tasan 2000 QSOa ja Topi -3KOH muutamia satoja QSO ja. Lisäksi workkivat -6JAV ja -3BN. Taisi jotkut muutkin workkia muutamia QSOja.
    Pitkin vuotta tunnusta käytettiin VHF testeissä ja tällä tunnuksella pidetyty QSOt lienevät lähellä 4000. Uudet QSL kortiti saatiin tammikuussa painosta. Urakkaa riittikin niiden kirjoittamisessa. Jorman workkimat kirjoitettiin tarrasysteemillä suoraan lokifileestä. QSL pisteessä SRAL:n Talvipäivillä herätti kummastusta se, kun kannettiin sisään pari laatikollista saman näköisiä kortteja.

Jäsenistö

Kerhon jäsenistöön tuli mukaan Jari Sundberg, OH3HVR. Kukaan ilmoittanut eroavansa. Jäsenmäärä vuoden 2000 lopussa oli tasan 31.

Kerhotilat, antennit ja laitteet

Tammikuun lopulla vaihdettiin HF vertikaali R7 vanhan GP:n tilalle. Nyt on WARC banditkin käytettävissä. Uusi 80m dipoli asennettiin elokuussa. Saatiin kaupungilta suullinen lupa asentaa se nykyisellä tavalla, toinen pää naapuritalon katolle. Antenni vaikuttaa toimivan hyvin, ehkä vielä pientä pituussäätöä saisi tehdä mutta ei tuo pahasti pielessä ole. Antennista tuli tosin pieni ongelma, kiinteistön murtohälytyslaitteisto soittelee vartijoita paikalle jos workitaan 80:llä hälytyslaitteiden ollessa aktiiviset.
    Alkukesällä yritettiin hankkia kerholle internet yhteyttä mutta se ei kuitenkaan vielä ole toteutunut. Asia on kuitenkin "muhimassa", ehkäpä sellainenkin jossain vaiheessa saadaan. Nettiprojektin vuoksi on kerholla nyt kuitenkin sellainen tietokone joka jaksaa vääntää nykyaikaisia ohjelmia. Työkalupuoltakin uusittiin, alumiinisalkku sisältää nyt rakenteluun välttämättömiä "perusaseita". Lisääkin voidaan hankkia tarpeen mukaan. Laatu vähän vaihtelee vaikka pyrkimys on jättää huonommat kaupan hyllyille. 2m bandille - 3HVR ja -3HTI modifioivat vanhasta SRP25:sta mukavan FM radion. Kerhon pakettiradio onkin ollut melko aktiivisesti käytössä.

Kokouksia

Vuosikokouksen lisäksi johtokunnan kokouksia pidettiin kolme, ensimmäinen koski uutta tunnusta ja lisäksi päätettiin yrittää saada nettiyhteys kerholle. Toisessa päätettiin hankkia kerholle tietokone joka vääntäisi nettiselainta ja muita nykyaikaisia ohjelmistoja. Kolmannessa päätimme anoa uudelleen postilaatikon ja noden asemalupaa.

Kerhoillat

Lähes kaikkina viime vuoden keskiviikkoiltoina kerho miehitettiin, oli tietokoneiden kanssa touhuamista, vähän workkimistakin monilla modeilla, moppeja modifioitiin, mukavia turinoitiin, mielenkiintoisia asioita suunniteltiin, kahviakin joskus muistettiin keitellä. Lisäksi viikonloppuisin ja muulloin arki- iltaisin on monesti käyty rakenteluhommissa ja tietokonekin on ollut ilahduttavasti hyötykäytössä.

Leirit ja tapahtumat

Osallistuimme SRAL:n talvipäiville, kesäleirille Messilään ja syyspäiville Jyväskylään. Kerhon omia "isoja" leiritapahtumia ei ollut. Tutustumiskäyntejä tai retkiä ei myöskään järjestetty.

Kirpputorit

Taas oli kolmasti kirpputorimyynti, kaikissa SRAL:n tapahtumissa oli kasa roihnaa tyrkyllä ja saimme pyydystettyä muutamia satasia kerholle.

Kilpailut

Saimme uuden VHF testipaikan vuoden 2000 alusta. Ylöjärvellä oleva Digita:n torni on toiminut nykyisin testi QTH:na. Se on käytännössä helpompi paikka koska ylös pääsee hissillä tavaroiden kanssa. Lisäksi saamme jättää antennin paikoilleen odottamaan seuraavaa testiä. Muutamia kertoja olimme siellä VHF testipuuhissa. Pientä lisäväriä antavaa "tökkimistä" on välillä ollut antennikääntäjän ja -kaapeleiden liitosten kanssa.
    Topi, -3KOH on lahjoittanut VHF testipisteensä OH2OOO:lle josta suurkiitos Topille. vRA:n sivuilla sijoituksemme vaihtelee jossain 10 -15 välillä. HF kisat eivät kerholla tiettävästi ottaneet tulta mutta jospa kuluvana vuonna...Muutamia kerhon jäsenten tunnuksia näkyy olevan RA:n sivuilla olevissa tilastoissa.

Kerhon talous

Jäsenmaksutuotot ja kirpputorituotot ovat pysyneet aika tasaisina. Vuonna -99 kerättiin sponsoriapuja QSL korttia varten ja lasku saatiin ja maksettiin kesällä 2000. Tämä teki pienen käänteisen "kylpyammekäyrän" pankkitilille mutta suunta on kuitenkin aavistuksen verran noususuunnassa. Jonkin verran saatiin kannatusmaksutulojakin

Tiedotustoiminta

-3BN on värkkäillyt harvakseltaan kerhopostia. SRAL:n kerho-ohjaajalle menevästä on vain karsittu sellaiset asiat joita ei välttämättä viitsi kovin julkisesti levittää, koska kerran tällainen posti joutui RA lehteenkin. Valkeakosken Sanomiin on silloin tällöin laitettu ilmaiselle seuratoiminta-palstalle pikkuilmoitus mainosmielessä. Teemun tekemät kotisivut ovat myös olleet netissä, sinne pääsee myös SRAL:n sivuilta ja Valkeakosken kaupungin sivuilta "muut yhdistykset".

Koulutus

Kettujahdista pidettiin pari kertaa pieni "esittely" korkeakankaalla. Seikku OH3NYB oli kerran kurssitettavana, sitten OH3HTI ja OH3HVR toisella kerralla. Muita kurssin tapaisia asioita ei ollut.oh3ab

(Ehdotus toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2001)Yleistä

Pyritään ylläpitämään ja edistämään radioamatööritoimintaa kaikin tavoin Valkeakoskella ja ympäristössä.

Kerho

Kerhoillat pidetään keskiviikkoisin klo 18:00 alkaen. On ollut puhetta kehitellä kerholle pieni varasto uusista ja käytetyistä komponenteista kuten liittimistä, ruuvitavarasta, ynnä muusta rakentelutarvikkeista. Valikoima kehittyisi vähitellen tarpeen mukaan. Siitä voisi omakustannushintaan käyttää tarvitsemansa tai esim. lauantai-iltana käydä "ostamassa" jos itseltä puuttuu rakenteluprojekteissa.

Retket

Katsotaan vuoden varrella jos löytyisi intoa ja sopivia käyntikohteita joissa olisi kiinnostavaa käydä. Radiomuseo Lahdessa olisi ehkä mielenkiintoinen paikka, myös Viestimuseo Riihimäellä. Tai jonnekin muualle.

SRAL:n tapahtumat

Kaikkiin tuleviin SRAL:n tapahtumiin yritetään osallistua mahdollisimman runsaslukuisesti.

Kilpailut

Ainakin VHF testejä yritämme workkia mahdollisuuksien mukaan joko Ylöjärven tai Annulan tornista, kerholta tai kotoa. Mielenkiintoinen kokeilu voisi olla vaikka 50 MHz testi Annulasta kesällä tai 70 cm FM osan workkiminen.

Radiosuunnistus

Näyttää jo tässä vaiheessa siltä, että kesäkuun 16 päivänä järjestämme SUOMI -VIRO kettukisan Kylmäkosken Saajanmajalla. Lisäksi pyritään omiin pikku harjoituksiin jos saisimme vaikka jostain uusia kurssitettavia radiosuunnistukseen.

Talous

Kuten aikaisempinakin vuosina, perusajatuksena on, että vuoden lopussa tilin saldo ei suuresti poikkea edellisestä alaspäin. Jäsenmaksutulojen lisäksi yritämme kerätä lisätuloja kirpputorimyynnillä.

Tiedotustoiminta

Pyritään jatkamaan kerhoinfon tekoa. Toivottavasti sähköposti jäsenillämme yleistyy entisestään.

Koulutus

Tarvittaessa voimme yrittää avustaa esim. pienillä "tekniikkapalavereilla" RA-harrasteeseen mukaan tulevia. Lisäksi voimme opastaa radiosuunnistuksessa alkuun siitä kiinnostuneita.

Kevään alkua 73 de oh3bn!


Sivu on tehty 27 helmikuuta 2001
oh3lp