Valkeakosken Radioamatöörit ry.
oh3ab

KERHOINFO 1/2001


Vuosikokous

Pidettiin 18.1.2001 kerholla.

Töihin pääsivät seuraavat henkilöt: PJ oh3bn, siht. oh3nwd, pötyäkirjan tarkast. oh3lp, oh3hti. Rutiinien jälkeen varsinaisia asioita:

Hallitus vuodelle 2001:

PJ oh3bn, siht oh3nwd, varaPJ oh3kun
Hallituksen jäseniksi oh3nwd, oh3hti, oh3hly, oh3sm
Varajäseniksi oh3lp, oh3ko
Kerhoas. hoitaja oh3bn
Tilintarkastajat oh3koh, oh3maf

Muita asioita, joista tehtiin päätöksiä

Lisäksi keskusteltiin internet asiasta.

OH3LP on keskustellut kaupungin tietohallintopäällikön kanssa ja asia on edelleen "avoin" eli jatkamme "konsultointia". Elämme toivossa että ennen vuoden 2001 joulua kerholla voisi olla nettiyhteys totta.
    Kokouksessa läsnä: oh3maf, oh3vb, oh3kun, oh3hti, oh3hvr, oh3lp, oh3nwd, oh3bn. Aloitettiin pullakaffeella noin 13:00 ja kokouksen pito lopetettiin jossain klo 16 tienoilla.

Muuta kerhoasiaa

Saku, oh3sm on uudistanut kerhotilan valaistusta, porakoneen yläpuolella on nyt katossa loistevalaisin. Samalla puolella on tulossa 4 os. pistorasia pöytien päälle. Radiopuolelle on vaihdettu ainakin kirkkaammat loisteputket.
    "Komponenttikioskia" varten -3bn lahjoitti uuden pienen lokerikon, samaa mallia saa eri kokoja lisää tulevaisuudessakin (suomalainen tuote). Tarkoitus on tehdä kerholle jonkinlainen peruslajitelma ruuvitavarasta, liittimistä, komponenteista ym. joita voidaan ostaa omakustannushintaan sitä mukaa kuin tarvitaan.
    Sieltä voi vaikka sunnuntaiaamunakäydä hakemassa jos rakennellessa jotain puuttuu omasta miljoonalootasta. Ehkäpä ruuviosastosta aloitetaan ja jatketaan liittimillä ja muilla komponenteilla. Jotain kaapelipuoltakin voitaisiin hankkia. Toiveita otetaan vastaan.

Boksiohjelma

Kokeilussa on AA4RE:n "BB" boksisofta joka pyörii oh3bn asemalla. Siihen voi ottaa connectin (jos sattuu olemaan päällä) ja kokeilla toimintoja. Ohjelma on (systoopelle) melkoinen opiskeltava, parametrejä on useita kymmeniä.
    Ottaa aikansa ennen kuin kaikki asiat on viilattu kuntoon. Se kuitenkin toimii jo niin että sinne voi jättää viestejä paikalliskäyttöön. Forward toiminta ei ole päällä, joten muualta ei tule eikä muualle lähde viestejä vielä tässä vaiheessa. Sitten kun saamme THK:lta luvat, laitetaan BBS kerholle ja asetamme forwardit toimimaan sitten aikanaan. Softa hyrrää vanhassa kannettavassa 286 myllyssä joka näyttää riittävän hyvin. Kerholle se asennetaan 486 koneeseen.
    Boksi on taajuudella 144.875 toistaiseksi. Päällä se on yleensä silloin kun ollaan kotona. Keholle sijoitettuna taajuudeksi tullee ehkä 144.825 eli sama kuin Hämeenlinnassa. Eivät luultavasti häiritse toisiaan mutta jossain HML- VLK puolivälissä saattaa olla käyttäjälle valinnan paikka kumman ottaa kotiBBS:ksi. Aika näyttää miten käy.
    Alussa ei boksistamme kannata liikoja odottaa, siinä voi olla ns. käynnistysvaikeuksia ym. sählinkiä, mutta yritämme viilata siitä pikkuhiljaa mahdollisimman toimivan systeemin. Ohjelmistokin saattaa aika-ajoin vaihdella kun mahdollisesti etsimme "sitä oikeaa" softaa.
    Oh3bn kuitenkin yrittää silloin tällöin laittaa nykyiseen kokeiluBBS:ään ajankohtaisia asioita kehomme touhuista. Kaikki voivat vapaasti rääkätä lootaa miten tahtoo, se on parasta testausta. Laittakaahan viestejä !!

Meneillään olevia "projekteja" yhteenvetona

Jäsenmaksulaput lähtevät viikon 8 alussa

73 de oh3bn!


Sivu on tehty 27 helmikuuta 2001
oh3lp