Valkeakosken Radioamatöörit ry.
oh3ab

KERHOINFO 2/2001


Pidettiin hallituksen kokous 7.3.2001

Alla esityslista päätöksillä / tehdyillä toimenpiteillä höystettynä

 1. Suomi-Viro radiosuunnistuskisan anomus ja muita k.o. kisan asioita
  Päätettiin laittaa kisa-anomus SRAL:lle. Anomus lähti samalla viikolla.

 2. Uudet työkaluhankinnat, päätetään mitä hankitaan ja käytettävä rahamäärä
  Päätettiin hankkia jonkinlainen sopiva viilapenkki kerholle. Vielä hankkimatta.

 3. Ruuvi / komponenttivalikoima. Mitä hankitaan ja käytettävä rahamäärä
  Päätettiin hankkia vähitellen. Käytetään aluksi noin 500 mk hankintoihin. Nýt on hankittu jo suurin osa ruuvivalikoimasta, pienimmät (M3...M5) ruuvit puuttuvat vielä. Elektroniikkatavaroita ei ole vielä hankittu.

 4. BBS:ää varten TNC:n hankinta 70 cm liittymään
  - Aluksi ehkä voidaan toimia lainatulla PK88:lla (oh3nwd).
  PK88 ei pysty 9600bd siirtonopeuteen bandilla WA8DED prommilla joka tarvitaan boksisoftan F6FBB kanssa. Täytyy olla esim. PK232 tai vastaava. Jos kysytään ensin olisiko SRAL:n avustuspaketista saatavissa pitemmäksi lainaksi sopiva TNC. Jos ei saada, menee ehkä ostohommiksi.

 5. Kerhon uusien sääntöjen "esikatselua", jatkotoimet
  Vuosikokouksessa äynnistettiin pitempiaikainen projekti kerhon sääntöjen kanssa. Tarkistetaan säännöt jokaiselta kohdalta ja sovelletaan niihin yhdistysten mallisääntöjä. Myöhemmin pidetään asiasta hallituksen kokouksia ja säännöt hyväksytään jossain vuosikokouksessa. Tarkistamistarve syntyi lehti-ilmoituksen takia, säännöissä määrätty kokousilmoitus maksaa nykyisin yli 300 mk!

Suomi - Viro ja SM radiosuunnistuskisa

SRAL vastasi kisa-anomukseemme erittäin myönteisesti. Kyselivät että voitaisko järjestää myös SM kilpailut. SM kisa pidetään sitten samalla kerralla samassa lähdössä kuin Suomi-Viro kisakin. RA:ssa 4/2001 on sitten ilmoitus kyseisistä kettukisoista.
    Kilpailu pidetään 16.6.2001 12:00 SA Kylmäkosken Saajanmajalla. Naapurimaan kisailijat saapuvat mahdollisesti jo perjantaina 15.6. ja lähtevät ehkä sunnuntaina.
    Alamme järjestämään kisoja hetimmiten, kisapaikka on jo varattu. Arvio kustannuksista toimitetaan SRAL:lle sitten kun saadaan osallistujamäärä selville ja muutkin asiat täsmentyvät. Talkoohommia on kuitenkin tiedossa!
    Antti, OH3MFT on yhteyshenkilönä Viron suuntaan. Kerholtamme tarvitaan muutama henkilö pieniin töihin kisoissa, mm. kettujen piilotus / haku, tie opasteiden laittaja / hakija, "saunamajuri", VHF / UHF / HF aseman perään katsoja, "juoksupoika" (ehkä auto tarpeen), ja joku "aluepalvelija". Lisäksi kilpailijoiden lähettäjä, ja ainakin kaksi kellokallea. Muonapuolesta täytyy myös jonkun huolehtia, se onkin jo melkein puoliksi järjestettynä. Mahdollisesti tarvittava Viro-Suomi tulkki on jo puhuttu töihin...
    Sitten voidaan tarvita joku neuvomaan vasta-alkajia kettujahtiin "kädestä pitäen", jos on tulossa henkilöitä jotka eivät ole ennen tätä kokeilleet. Mitä enemmän löytyy "duunareita" sen helpommalla ja paremmin homma onnistuu. Todennäköisesti paikalle saapuu SRAL:n edustaja avaamaan kisat / palkintoja jakamaan.

Kerhon kesäleiri 2001

Pidämme kerhon kesäleirin samalla kettukisan kanssa 15...17.6.2001. Siis kolmena päivänä! Saadaan yhdistettyä kaksi asiaa yhdellä kerralla. Erillistä ohjelmaa ei ole vielä mietitty mutta voi olla, että vapaamuotoinen oleskelu iltagrillillä HF radion kera voi olla paras ohjelmanumero...

InterNET yhteys

Se on sitten rakenteilla. Reitti kaapelille etsittiin 14.3.2001. Se asennetaan viikolla 14 iltapäivisin klo 14:00 lähtien. Sitten kaupungin tietohallintoyksikkö hoitaa kaapelin liittämisen "alapäästään" verkkoon ja järjestää yhteyden toimintakuntoon. Hankimme kaapelin ja asennamme sen itse.

VHF testi 6.3.01

Workittiin Ylöjärven tornista. Asialla OH3NWD ja OH3BN. Hiukan huonosti oli keliä ja asemia, pistemääräksi jäi 8944. Eipä ole kai toisillakaan suhteessa paljoa enempää pisteitä... Pisin QSO ES5QA, 393 km. Antenni ja muut pelit toimivat ok. tällä kertaa.

Kerhon BBS

On kokeiltu ainakin kolmen sortin boksisoftaa. Jäljelle jäi SRAL:n pakettiradiomanagerin suosittelema F6FBB softa. Postilaatikko pyörii OH3BN asemalla ja tunnuksella Toijalassa taajuudella 144.875 MHz. Loota on suljettuna silloin kun ei olla kotona. Se viedään kerholle heti kun THK:lta saadaan sille asemalupa. Taajuus vaihtuu sitten 144.825:ksi. Parametrit määritellään sellaisiksi että loota toimii myös normaalina digipiitterinäkin.
    Ohjelma vaati AEA PK88 modeemille toisen ohjelman sisään. Prommin sisälmys oli BBS ohjelmiston mukana. Sen on tehnyt WA8DED. Prommille sen poltti OH3HTI. Melkoisen parametrien pähkäilyn ja sarjaportin kättelyiden sekamelskan selviämisen jälkeen boksi starttasi käyntiin ja toimii todella hyvin.
    Boksiin on tarkoitus koota vähitellen laajahko hakemisto kaikenlaista "hyötytietoa" joka jää pysyvästi levylle. Niitä voi käydä imuroimassa omaan koneeseen. Ja tietysti päinvastoin, sinne voi käyttäjät tehdä lisää hakemistoja ja ladata tietoa. Jopa pieniä ohjelmia. Hakemistossa on jo ladattuna kaikenlaista...
Aika moni on jo OH6- maata myöden käynyt rekisteröitymässä käyttäjäksi. Forwardit eli sanomien automaattinen välitys toisiin postilaatikoihin ei ole vielä käytössä. Sitten sekin tehdään kun asemalupa saadaan.

Uusi jäsen kerholle!

Tervetuloa porukkaan 21.3.2001, Mikko Nieminen, OH3HTU Lempäälästä! tekninen luokka. Nyt on jäsenmäärä 32 henkilöä.

73 de oh3bn!


Sivu on tehty 14 huhtikuuta 2001
oh3lp