Valkeakosken Radioamatöörit ry.
oh3ab

VUOSIKERTOMUS 2002


Kokouskutsu

Valkeakosken Radioamatöörit r.y. oh3ab/oh2ooo
sääntömääräinen vuosikokous pidetään sunnuntaina 16.2.2003
kerholla, Valtakatu 20, klo 13:00 SA.
Kaffetta ja pullaa tyrkyllä, tervetuloa!!
Kerhon hallitus

Ohessa toimintakertomus ja se mitä loppuvuonna olisi pyrkimys puuhastella.

Yleiskatsaus 2002

Kerhotoimintamme vuonna 2002 oli melkoisen aktiivista. Kaiken keskeltä nousee kuluneena vuonnakin esiin muutamia erityisiä tapahtumia joista jäljempänä lisää. Kerhon taloustapahtumat voitaneen mainita sanonnalla "normaali", tilinpäätös näytti lievää tappiota. Kuluneen vuoden aikana pyrittiin toteuttamaan käytännössä vuosikokouksessa suunnitellut asiat.

Hallintoasioita

Vuosikokous pidettiin 24.2.2001 kerhotiloissa. Vuonna 2002 hallituksen jäseninä ovat toimineet OH3BN (pj), OH3KUN (vpj), OH3HTI (th), OH3HTU, OH3HVR, OH3HLY (varaj.), OH3KO (varaj.). Kerhoaseman hoitajana oli OH3BN. Tilintarkastajina OH3MAF ja OH3KOH. Vuosikokouksessa merkittävin asia oli aloittaa kerhon uusien sääntöjen työstäminen. Suurimpana muutoksen aiheena kallis kokousilmoitus, samalla tarkistettiin muutkin kohdat. Hallitus kokoontui 23.10.02 ensimmäisen kerran päättämään muutoksista kerhon sääntöihin.
    Toinen kokous oli 30.10.02 jossa hyväksyttiin uudet säännöt toisen kerran, sekä päätettiin lähettää muutoshakemus patentti- ja rekisterihallitukseen hyväksyttäviksi. Vaikka varsinaiseen hallintoon ei liitykään, niin mainittakoon, että paperipostilokeron hoitajana on toiminut ansiokkaasti OH3HLY. Sitten upeita kerhon internet kotisivuja on ylläpitänyt OH3LP. Kotisivut teki aluksi OH3KUN ja pian sivut siirrettiin Valkeakosken kaupungin serverille jolloin ylläpitäjäksi ryhtyi –3LP.

Kerhon jäsenistö

23.10.02 saimme radiokerhomme jäseneksi Markku Ylhäinen, OH3-7956 Lempäälästä. tervetuloa mukaan! Jäsenmäärä vuoden 2002 lopussa oli 32.

Kerhotilat

Vuoden aikana oli pientä hyllystöremonttia. Hyllyjä lisättiin mm. "verstas-osaston" seinille ja porakoneelle. Purettiin vanhoja romuja vintiltä, joista otettiin käyttökelpoisemmat osat talteen. Tämä siivoustyö oli niin iso että sitä jäi vielä seuraavallekin vuodelle. Tarkoitus on vähitellen koota huomattava valikoima kaikenlaista komponenttitavaraa lajiteltuna varastoon. Lokerikkoihin kertyneitä tavaroita voi jäsenistö käyttää omiin projekteihinsa, maksu omantunnon mukaan kassaan.
    Lisää pientä kirpputorilla myytävää roinaa toi OH3BN romunhävitystalkoista.

Kerhon laitteisto

Toimivien laitteiden määrä kerholla lisääntyi tuntuvasti jäsenistön toimesta. Digimodeilla työskentelyä varten kerholle hommattiin toinen pentium pc, johon rakennettiin kytkentä äänikortista HF-rigiin, sekä tarvittavia ohjelmia. 2m vertikaali dipolianteeni laitettiin ylös lähiyhteyksiä ajatellen.
    Kerholla on pitkäaikaisessa lainassa radiomodeemi postilaatikkokäytössä, PK-96. Sen on luovuttanut käyttöömme OH3KUN toistaiseksi. Sillä hoidetaan nopea pakettiyhteys (9600 b/s) Hämeenlinnaan. Siitä edelleen kiitokset! Kerholla on korjaamatta vielä stereolaitteisto (lienee OH3MEO:lta). Eiköhän siihenkin henki joskus vielä löydetä.
    Pakettiradiopostilaatikko OH3RDB siinä on kaksi porttia ulkomaailmaan, 144.825 MHz nopeudella 1200 bd, ja 432.725 MHz nopeudella 9600 bd. Kumpaakin voi käyttää ns. käyttäjäliittymänä. Gateway taajuudelta toiselle on käytössä. Postilaatikolla on ollut yksi kerhostamme riippumaton ongelma, etelä suomen runkoverkon katkos, joka estää sanomien kulun "isoon maailmaan" ja takaisin myös Hämeenlinnassa.

Internet

Internet on ollut ahkerassa käytössä tietojen hankintaan, kerhon internet sivujen ylläpitoon ym. Sähköpostin kautta on hoidettu runsaasti asioita SRAL:n toimiston kanssa. Internet mahdollisti sähköpostin käytön kaikille jäsenille kerholta. Se on myös merkittävästi lisännyt kerholla kävijöiden määrää. Sen toiminnassa oli kesällä katkos jonka korjaamista hidasti lomakausi, mutta syksyllä yhteys saatiin taas toimimaan. Internetin yhteydestä iso TNX kaupungin tietohallintopäällikölle!

Kerhoillat

Kerhoillat ovat keskiviikkoisin klo 18:00. Tiedossa ei ole yhtään "tyhjää" kerhoiltaa, jopa juhlapäivien seassa on oltu kerhoilloissa. Vuonna 2002 oli monenlaista puuhaa kerhon laitteistomäärän lisääntyessä. Kyllä se HF radiokin on ollut joka kerran kuuntelulla vaikka QSOja onkin pidetty melko vähän kerhoilloissa. Yksi syy vähäiseen QSOmäärään on murtohälyttimien saama häiriö 3.5 MHz:n lähetteestä. Vastauksia ei ole tullut vaikka ollaan kyselty miten voisimme häiriön poistaa. Täytyy ottaa kovennetut kyselymenetelmät käyttöön.

Leirit ja tapahtumat

Osallistuttiin kaikkiin isompiin SRAL:n tapahtumiin kuten Talvipäivät, Kesäleiri, Syyspäivät. Sunnuntaina 24 Maaliskuun kävimme tutustumisreissulla Hämeenlinnan radioamatöörit ry OH3AA kerhoasemalle sekä Riihimäen Viestimuseoon varuskunta-alueella. 15 Toukokuuta oli Teemapäivä Digimodeista esitelmöijä OH3HTU, siitä kiitos Mikolle.

Logit ja QSL

OH3HTU hommasi kerholisenssin VQLog ohjelmaan ja syötti siihen sekä OH3AB ja OH2OOO Logit että QSL kortit, mahtava homma tilastoiden kannalta. Siitä suuri kiitos Mikolle.

Radiokilpailut

Kerhoasema oli pari kertaa äänessä kilpailuissakin. VHF testeihin päästiin aika huonosti, kellonajat ovat vähän hankalat kun vasta aamuyöllä pääsee nukkumaan ja aamulla täytyy sitten herätä töihin. Lisäksi muut työasiat menevät valitettavan usein niin, että täytyy jättää VHF testi väliin. Kerholta tai kotoa workkiminen voisi toisinaan muuten onnistuakin mutta siihen ei ole motivaatiota kun ollaan totuttu korkeiden tornien hyvään QSON kulkemiseen. Kerhon jäsenet workkivat omilla tunnuksillaan jonkin verran erilaisia kilpailuja.

Tiedotustoiminta

OH3BN on värkkäillyt 4 kertaa jonkinlaisia kerhotiedotteita v. 2002. Oma lukunsa on kerhon internet sivut joilta löytyvät myös nämä "kerhoinfot". Internet sivuille pääsee montaa tietä, esim Valkeakosken kaupungin sivuilta /muut yhdistykset/ tai SRAL:n sivuilta.

Kerhoposti levitetään pääosin sähköpostilla, joka on paras keino tähän tarkoitukseen, siitä tehdään vain muutama paperiversio. Lisäksi on kerhon pakettiradio BBS:ssä joskus jotain pikkuasioita kerhopuuhista ja sinne ladataan SRAL:n bulletiini erikseen jos runkoverkko on epäkunnossa.
    Pakettiradio BBS OH3RDB sisältää myös kiinteästi tietoa, esim. tietokoneen porttien liitännät yms. ovat sieltä katsottavissa. Sinne voi käyttäjät ladata lisää tiedostoja radion välityksellä ilman erityisiä salasanoja. Tiedot ovat DOS hakemistossa ja sinne pääsee komennolla "D" ja käyttöohjeita tulee komennolla "H" tai "?".

OH3HTI


Sivu on tehty 23 maaliskuuta 2005
oh3lp