Valkeakosken Radioamatöörit ry.
oh3ab

KERHOINFO 1/2004


Uuttavuotta 2004

Meni jotenkin nopeasti kulunut vuosi 2003, kerhoinfot jäivät vähiin. "Toimituksen privaattiprojekti" vei ajan ja ruudin sekä sohvankin selästä, pesässä olevasta tuhkasta puhumattakaan, eipä tullut juuri PC:tä koputeltua.
    Jos tänävuonna sitten taas .. no, lupaamatta paras, tätä hamsäkin tekoa piisaa vielä jokunen vuosi, vaan osoite on jo vaihdetettu ja bandille sentään päästy, 3,5 MHz ... 145 MHz.

Uudet kerhon säännöt voimassa

Yhdistysrekisteriin lähetetty sääntöehdokas tuli ensiyrittämällä takaisin korjattavaksi, oli aika runsaasti kaikenlaisia merkintöjä ympäri papereita. Mikko, -3HTU "konsultoi" kerhoiltojen avustamana tarkennukset ja muutokset kuntoon, niissä riitti ihmettelemistä. Säännöt kun ovat sellaisia papereita joista täytyy rivien välitkin saada yksiselitteisiksi. Toisella yrittämällä säännöt tulivat hyväksyttyinä, sääntöleimasimessa oli ollut päivämäärä 27.8.2002 ja seuraavalla viikolla paperit tulivat postista.
    Noudatamme sitten heti näitä uusia sääntöjä.

Kerhon 50V juhlat

Juhlallisuudet olivat 5.7.2002 Kylmäkoskella, uudella komealla Halkosuon Metsästysseuran majalla. Mukana oli runsaslukuisesti jäsenistöä, n. 30 henkilöä mukaanlukien "taustavoimat". Mukana oli useita henkilöitä, jotka olivat perustamassa kerhoa 50 vuotta sitten tai muuten mukana OH3AB:n kerhotoiminnassa perustamisen aikoihin, mm. Kirre -3XC, Vuokko -3ND, Topi -2NIK, ... Heiltä kaikilta saatiin mielenkiintoinen muistelupuheenvuoro aiheesta "radioharraste 50V sitten". Puheenvuorot taltioitiin, siitä huolehti Mikko -3HTU.
    Juhlien juontajana toimi Veikko -3MAF joka johdatteli sujuvasti ohjelmapuolen kulkua. SRAL:n puolelta paikalla oli puheenjohtaja Jari -2BU ja toi puheiden kera kerholle palkintona viirin.
    Oli ruokatarjoilut, kahvit ja kakut, eväät eivät loppuneet kesken, siitä huolehti XYL porukka. HF asema oli toiminnassa dipolin ja R7000 perässä, myös VHF ja UHF vähän pienemmällä antennivarustuksella. Pari suunnistuslähetintäkin kilkutteli metsikössä, tähänkin asiaan tutustui muutamia henkilöitä. Sääkin oli erityisen hyvä.
    OH3HTU teki 50V juhlista CD ROMpun, se on kerholla ja siitä voi tehdä kopioita. Se sisältää perustajajäsenten muistelot äänitiedostoina ja valokuvat.

Kerholla

Keskiviikkoisin on ollut mukavasti porukkaa kerhoilloissa. Loppuvuodesta löytyi A4 paperi kerhon ovesta, siinä kerrottiin palotarkastajan käynnistä. "Pientä sutinaa" aiheutti maininta, jossa meidät määrättiin tyhjentämään isompi vintti rojuistamme. Siinä olikin talkoot, homman hoitivat pääasiassa luultavasti Mauri -3HTI ja Jari -3HVR muiden aktiivisella avustuksella.
    Boksi OH3RDB on toiminut mukavasti, pienenä puutteena on sanomien kulku ulkomaailmaan, niitä ei käytännössä ole. Se johtuu siitä, että niitä ei tule Hämeenlinnaankaan. Pakettiverkko on edelleen "rapakunnossa" eikä ole näillä näkymin tietoa paremmasta. Kerhon boksiin on kopioitu SRAL:n bullet internetistä ja boksia joskus käytetään conferenssinodena keskinäisessä pakettijuttelussa. Siihen se soveltuukin erinomaisesti. Täytyy taas pitkästä aikaa ruveta kyselemään mitä isolle pakettiverkolle nykyisin kuuluu...

Sähköpostiroskaa

Syksyllä 2003, silloin kun Soneralla oli näitä e-mail pulmia, saatiin mekin ittellemme (ainakin jotkut) runsain määrin kaikenlaista roskaa tuutin täydeltä. SRAL:n omakutsu -systeemi näytti olevan yksi kovimmista roskatuuppareista. Oli useampiakin virusansoja yhtäaikaa odottamassa varomatonta postin avausta. Ruvettiin vähän varovaiseksi näiden e-mail osoitteiden kanssa ja kerhon nettisivuiltakin napattiin pois jäsenten sähköpostiosoitteet ihan vaan varmuuden vuoksi. SRAL:n omakutsusysteemikin taisi kärsiä melkoisen kolauksen, moni otti sen pois käytöstä.

Uusia kerhon jäseniä

Kaksi uutta jäsentä: Rauno Vainio, OH3HVS ja Mauno Salminen, OH3GNK. tervetuloa mukaan. Liittymispäivämääräksi molemmille 7.1.2004.

73 de oh3bn


Sivu on koodattu 28 tammikuuta 2004
oh3lp