Valkeakosken Radioamatöörit ry.
oh3ab

KERHOINFO 2/2004


QST syssyä !

Meni jotenkin nopeasti kulunut alkuvuosi, kerhoinfot jäivät vähiin. "Toimituksen privaattiprojekti" vei ajan ja ruudin sekä sohvankin selästä, pesässä olevasta tuhkasta puhumattakaan, eipä tullut juuri PC:tä koputeltua ... Jaa – a kuulostaako tutulta ? Eikä ihme. Tarkkamuistisimmat varmaan havaitsivat, että edellä mainittu oli lainattu edellisestä kerhoinfosta 1/2004. Toimituksen tilanne ei liene vieläkään helpottanut (ymmärrettävistä syistä), niinpä se lähti delegointi- linjalle ja sopi allekirjoittaneen kanssa kyseisen kerhoinfon kirjoittamisesta. Sitä siis saa mitä tilaa !
    Äkkiseltään ei kai mitään perin mullistavaa liene kerhorintamalla tapahtunut, mutta aina kai kuitenkin jotakin. Kesä 2004 jää varmasti mieleen ns. sadekesänä. Kutsumaton "Niklaskin" kuulemma vieraili jonkun jäsenen hamshakissa asti.
    Itselleni ainakin jää mieleen äskettäiset 2m yagi- antennitalkoot. Antennia asennettiin Jukan (OH3HYP) kanssa allekirjoittaneen QTH:lla. Hektisimmällä hetkellä -3HYP katseli taivaalle ja lausui maagiset sanat:" Näkyy aika mustia pilviä, mutta ei ne varmaan sada". "Kuin salama kirkkaalta taivaalta", sanoista seurasi armoton raekuuro. Jos ei olisi ollut haalareita päällä niin varmasti olisi hipiässä kirvellyt. – Tyypillistä, no näinhän siitä tulee varmasti FB antenni oli se sen verran vaivalloinen projekti muutenkin.
    Sadekesästä huolimatta heinäkuussa SRALin kesäleirillä säät olivat varsin kohtuulliset. Muutama "Anna- Bellalainenkin" tuli siellä vastaan. Jotkut olivat enemmän toiset vähemmän väsyneen näköisiä. Sama ralli jatkui elokuussa SRHS:n rompepäivillä. Joillakin oli enemmän toisilla vähemmän väsyneet... kädet. Paluumatkaa tehtiin "jouset pohjassa".

OH3AB kerhokirja

Onneksi kerhokirja lopulta löytyi ja on taas QRV. Kerhokirja oli QRT melkein 10 vuotta. Muistakaahan siis nyt kaikki kerholla kävijät pistää muutama sana askareistanne kerhokirjaan (A4 mustat kannet), jotta tiedotteiden tekijöillä, historioitsijoista puhumattakaan olisi jotakin mistä näitä juttuja raapustaa.

Kerhoaktiivisuus

Keskiviikkoisin on kerhoilloissa ollut mukavasti porukkaa. Äkkiseltään arvioituna n. 4-10 hamia / kerhoilta. Jopa Qsoja on joskus pidetty.
    Moppejakin on taas viritelty lähinnä OH3HTI:n toimesta. Mihinkähän se muuten varustautuu ? Kaverin "moppeverkossa" on kuulemma kolmisenkymmentä modattua moppee. Lienee jonkin sortin ennätys ? hi.
    Vanha ja aina niin luotettava keittiökone TS-440 on taas alkanut kiukuttelemaan. Lieneekö käytön puutetta ? Joka tapauksessa näyttää siltä, että sen vertailuosku ryömii. Samanlainen tai ainakin samantyyppinen ongelmia siinä oli muistaakseni vuosi sitten. Silloin ongelma parani säätämällä. Seuraavissa kerhoilloissa odotettavissa TS-440 säätämistä ?
    Pakettiboksi OH3RDB on tökkinyt ja ollut muutamia viikkoja QRT. Boksin toinen TNC polttaa prossan apupiiriä tms. Tämäkin on siis työn alla.
    Pakettirunkoverkon tila välillä Hämeenlinna- Riihimäki lienee ennallaan. Käsittääkseni kyse on jokin asteisesta saamattomuudesta. Seurataan siis tilanteen kehittymättömyyttä nimim. "frustrated TNC".
    Pakettiradioon kohdistuva mielenkiinto ei kuitenkaan ota laantuakseen. Uusia "Baycomeja" värkkäillään aina vaan. Joskus on heitetty ajatus viettää esim. "2 m pakettiaktiivisuus-päivää". Olisiko tässä ideaa ? - Joka kuun ensimmäisenä maanantaina kaikki pakettikoneet QRV klo 19-22 (SA) taajuudella 144. 825 ?
    Kerhon PC- verkko elää ja voi hyvin. Verkossa taitaa tällä hetkellä olla kiinni 3-4 konetta, joita kaikista on mahdollisuus saada myös nettiyhteys. OH3HVS ja OH3HTI ovat pääasiassa hoitaneet PC- verkon ja laitteiden ylläpidon FB.
    SSTV- toistimen koekäyttö alkanee syksyn aikana 2:lla tai 10m:llä. Taajuus ilmoitetaan myöhemmin. Homma toimii niin, että toistin avataan 1750 Hz:n piipillä, jonka jälkeen se vastaa CW:llä esim. OH3AB/SSTV QRV. Sen jälkeen lähetät kuvan toistimelle, joka toistaa sen. SSTV toistimeen voidaan lisäksi laittaa ns. majakka- toiminto, jolloin se lähettäisi vaikkapa tasatunnein "puolituhmia" kuvia eetteriin. Jokohan sitten ukot innostuisivat SSTV:stä ? hi.

Sähköposti

Kerhon sähköpostiosoite on jouduttu muuttamaan. Uusi sähköpostiosoite on oh3ab@luukku.com. Jos haluat lukea kerhon postia niin salasana on se "millenium- kutsu".

Työskentelytilastot

OH3AB ja OH2OOO työskentelytilastot on taas päivitetty. Nykyinen VQlog ver 3.0B on SQL- (Access) yhteensopiva, joka mahdollistaa varsin monipuoliset tietokantakyselyt. Niinpä tilastojen mukaan kerhon kutsuilla on työskennelty 290 DXCC- maata, joista on kuittaukset saatu 237 DXCC- maasta. Viime talvena lähetettiin uudelleen QSL- pyynnöt (via buro) puuttuvista kuittauksista. Pieni ongelma lienee se, että monet FB Dxcc:t on workitty jopa 50- luvulla. Usein vastauksena on saatu "silent key". Ohessa kuitenkin luettelo ns. totaalipuuttujista. Ei muuta kuin workkimään ! Ainakin OH3MAF on jo aloittanut urakan FB.
    Quick summary of DXCC entities not worked by OH3AB or OH2OOO on all bands (All mode)

3D2 Conway Reef
3D2 Rotuma I.
3Y Bouvet
3Y Peter I I.
4W6 East Timor
7O Yemen
A3 Tonga
C6 Bahamas
CE0 Easter I.
FO Austral I.
FO Marquesas I.
FR/G Glorioso Is.
FT8X Kerguelen Is.
FT8Z Amsterdam & St. Paul Is.
H40 Temotu Province
HK0 Malpelo I.
KG4 Guantanamo Bay
KH3 Johnston I.
KH4 Midway I.
KH5 Palmyra & Jarvis Is.
KH7 Kure I.
PP0-PY0 St. Peter & St. Paul Rock
SV/A Mount Athos
T2 Tuvalu
T32 E. Kiribati (Line Is.)
TI9 Cocos I.
TZ Mali
V7 Marshall Is.
VK0 Heard I.
VK0 Macquarie I.
VK9L Lord Howe I.
VK9N Norfolk I.
VK9W Willis I.
VP2V British Virgin Is.
VP6 Ducie I.
VP8, LU South Georgia I.
VP8, LU South Orkney Is.
VU Andaman & Nicobar Is.
VU Laccadive Is.
XW Laos
YJ Vanuatu
ZD7 St. Helena
ZK1 N. Cook Is.
ZL8 Kermadec Is.
ZS8 Prince Edward & Marion Is

TOTAL: 45 DXCC entities

Awardimanagerin paikka avoin

Kerhon QSO- tietojen saaminen vaikkapa awardeja varten kävisi nyt helposti. Olisi siis kysyntää henkilölle, joka kartoittaisi maailmalta kerholle potentiaalisia awardeja. Jos olet kiinnostunut kyseisestä pestistä, niin ilmoita halukkuutesi vaikkapa jollekin hallituksen jäsenelle.

QSL

Nähdäkseni kerhon QSL palvelu pelaa hyvin. Uusia kortteja on saatu kolmospiirin QSL- managerilta via OH3ES n. 2-3 kk välein. Ei kai voi valittaa ?

Kerhon internetsivut

Kerhon internetsivut saavat piakkoin päivityksen. Mm. kerhohistoriikit osat I (1953-1992) ja II (1993-2003) sekä nämä kerhotiedotteet tulevat sinne helposti imuroitavaan pdf- formaattiin. Sivujen päivityksestä vastaa OH3GTG.

Uusia kerhon jäseniä

Ainakin kolme uutta jäsentä: Seppo Siren OH3MOI (OH6PH) QTH Tampere, Jukka Tamse OH3HYP QTH Lempäälä ja Juha-Pekka Varjonen OH3GTG QTH Urjala. Tervetuloa porukkaan !

73 de OH3HTU


Sivu on koodattu 21 maaliskuuta 2005
oh3lp