Valkeakosken Radioamatöörit ry.
oh3ab

KERHOINFO 1/2005


Vuosikokous

Pidettiin kerholla 27.2.05 klo 13:00 alkaen kahvittelun kanssa. Vuoden 2005 toimihenkilöt:
    PJ: Mikko OH3HTU, vara PJ: Eki OH3BN, Sihteeri-taloudenh. Mauri OH3HTI, Hallituksen jäseniksi: Teemu OH3KUN, Jari OH3HVR, Veikko OH3PS. Varajäseniksi: Kauko OH3KO, Saku OH3SM. Tilintarkastaja: Veikko OH3MAF. Varatilintarkastaja: Markku OH3-7956.
    Hallitus sai tehtäväkseen pähkiä uuden radion hankintaa. Sitten pakettiradion mahdollinen muuttaminen APRS -systeemiksi.

Kerhoilta OH3BN QTH:ssa

8.6.2005 oltiin porukalla Urjalassa. Tehtiin masto- ja tupatarkastus, juteltiin mukavia ja grillattiin makkaraa. Alkuperäinen ajatus oli pystyttää R7000 ja pultata kiinni "talkoilla". Kävi kuitenkin niin että kiven päälle valettu sementtijalka ei ottanut kovettuakseen, oli vähän vanhaksi päässeet aineet. Valu piti koputella pois ja tehdä uusi paremmilla mömmöillä. Se uudempi ei ehtinyt jähmettyä tarpeeksi kauan että olisi uskaltanut laittaa antennin siihen jo silloin kiinni. Pari viikkoa kovettui, sitten antenni paikalleen.

Synttärit OH3MAF QTH:ssa

Onnea Veikko, 70 vuotta täynnä. Ke 15.6.05, kokoonnuttiin OH3MAF asemalla, mökillä Valkeakoskella kerhon porukalla. Nautittiin maistuvat pöydän antimet, tutkittiin antennit ja hamsäkki. Tietenkin juteltiin jälleen kaikki mukavatkin. Kerhon PJ Mikko piti Veikolle vahvasti ham sisältöisen onnittelupuheen.

Kerholla

Kerhoilloissa on väkimäärä runsaslukuista, 10.8.05 paikalla 8 nenää. Ladattiin Linuxia koneeseen, nautiskeltiin kakkukaffeet.
    Oli ihan vuosikokouksen hallitukselle antamia hommiakin, mietittiin sitä uuden rigin hankintamahdollisuutta, merkkiä, mallia jne. Hankinta olisi kuitenkin satsaamista pitkälle tulevaisuudenkin puolelle, kannattaa siten katsoa mahdollisimman monipuolinen laite. Jos hankkii halvemman, menee samalla mahdollisuus monipuolisemmasta... Arvonsa mittaiseksi seikaksi nousi rahoitus. Kerholla on käyttää siihen aika hyvä potti mutta jonkin verran joutuu kehittelemään jatkoa hattu -systeemillä. Näytti siltä, että paikallaolijat olivat myötämielisiä kohtuulliselle hattukierrokselle. Hattua vilautettaneen koko jäsenistölle.
    Kerhon nykyinen rigi säilytettäneen kuitenkin kakkoskoneena.

Kerholle kunniajäseniä

Kerhon hallitus on kutsunut kunniajäseneksi kerhomme perustajia ja erityisesti ansioituneita. Kauko, OH3KO, joka käynnisti kerhotoiminnan uudelleen 80-luvun alussa. Topi, OH2NIK (ex -3UI) ja Reino Isotalo, ovat kerhon perustajajäseniä.

Uusia jäseniä

Pentti Pelto, OH3GQM. Pentti toimii mm. 80:llä yhtenä CW harjoittajista. Luennoi kesäleirillä CW opettamisen KOCH -menetelmästä. Tervetuloa porukkaan Pentti!

Kerhon jäsenten omia HAM -puuhia

Mikko, OH3HTU workkii satelliitteja, AO-21 ja FO-29 ovat olleet mielenkiinnon kohteita. Eki, OH3BN käynnistelee pikkuhiljaa asemaa "hamsäkkiprojektin" ohessa. Masto (16m) on valmis. Antenneita värkätään vielä lisää, nyt on jo käytössä Diamond X300 (2m / 70cm tikku), R7000 vertikaali, 80m / 160m dipolit. Jossain välissä kasataan varastossa oleva 2el beam (Butternut HF5B) ja rotaattori kytketään toimintaan. Hamsäkkihuone on jo kokonaan "virkakäytössä", "harmooniset" ovat muuttaneet sieltä omiin huoneisiinsa yläkertaan.

Reissu Porin lyhytaaltoasemalle 27.4.2005

Mielenkiintoinen keikka tehtiin 9 kerholaisen voimalla plus vierailevana ammattilaisena Mauri, OH2BQR. Ohessa Mikon OH3HTU:n tekemä pdf -muotoinen file / paperiversio.

SRAL:n kesäleiri Räyskälässä

Jälleen 10 vuoden jälkeen kunnon metsäleiri lentokentän vieressä. Leirillä bongattu useita OH3AB:n jäseniä. Varsinaista "OH3AB osastoa" ei tällä kerralla tainnut ollakaan, osasyynä kosteahko keli joka hieman jarrutteli telttailuintoa, jotkut kävi kelin takia öitä kotona lyhyehkön matkan takia. Kirpputorillakaan ei ollut kerholta myyntipöytää. Kuullut / nähdyt esitelmät olivat mielenkiintoisia. Oli suunnitelmissa laittaa pari harjoituskettuakin metsään mutta kun sadekeli muutti senkin suunnitelman.

Pakettiradioaseman APRS muutos

Taitaa toistaiseksi jäädä, APRS:llä on aika ruuhkaista. Kerhon pakettiasema on edelleen QRV entisellään, se käy kurkistamassa H:linnan boksia päivittäin. Pakettiliikenne perinteisessä muodossa näyttää hiipuneen, Hämeenlinnassakaan ei ole aikoihin ollut uusia messuja. Se runkoyhteys etelään on vieläkin poikki, ei ole tietoa muutoksesta, melkein näyttää siltä ettei runkoyhteyttä saada lähiaikoina toimintaan. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, joskus voi tulla jotain yllättävääkin...

Mukavaa kesän jatkoa,

73 de OH3BN


Sivu on koodattu 28 elokuuta 2005